Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Jeżdżący tramwaj 105n

<< < (2/4) > >>

janek32:

--- Cytat: "Krzysiek626" ---Wymień co zrobiłeś, co zmodyfikowałeś i co wykorzystałeś.
--- Koniec cytatu ---

Wykorzystałem fizykę z SM42, bo taka była dobra na ten tramwaj. Na ostatniej pozycji nastawnika jedziemy 60 km/h, żeby jechać 90 km/h (maksymalna prędkość tramwaju) trzeba na szóstej pozycji nastawnika dać bocznik (jest jedna pozycja). Wykorzystałem też dźwięki z symulatora Advanced Tram Simulator. Trochę przeedytowałem plik mmd, żeby dźwięki były bardziej realne, ale na to trzeba poczekać, aż będzie fizyka tramwaju. Na przykład chciałem by nie było tykania haslera, ale nie jest to możliwe, bo gdy to zakomentuje symek się wysypuje. Trzeba by też zlikwidować dźwięk nastawnika, ale na to trzeba poczekać, aż będzie kabina. Nie wiem co to 105na, ale w symku model ma nazwę 105na. Tylko nie wiem co zrbić, żeby dźwięk uruchamiania i wyłączania przetwornicy nie był odtwarzany kilka razy. Ten pomysł z kamerką nad pojazdem jest Convertera, który go użył w swojej fizyce do SM42. Będzie też WM15, która jeździ też z fizyką oda stonki. Tam w dumbowej też jest fizka stonki, ale widok będzie z kabiny-pomieszczenie jest, ale puste. Jak się będzie chciało widok z zewnątrz, to trzeba będzie wcisnąć home. Ten screenshot z tramwajem był robiony z wciśniętym F4.

prof_klos:
Tak dla reguły, dodam dwa screeny:

Krzysiek626:
Dźwięk haslera można usunąć. Nazwę pliku dźwiękowego nie należy zakomentować lecz zmieniamy nazwę na cisza.wav. Do katalogu sounds wklejamy taki dźwięk cisza.wav i po krzyku. Oczywiście dźwięk ten powinien być nagranym plikiem ciszy.
@profesor_klos, trzeba było wstawić to z lepszym tłem. Bo na kawałku toru i nie dokończonej scenerii to wygląda jak pies bez nóg z kawałkiem łańcucha, bo urwał się z budy.

Żabek:

--- Cytat: "janek32" ---[ Nie wiem co to 105na, ale w symku model ma nazwę 105na.
--- Koniec cytatu ---

Mam problemy ze zrozumieniem przesłania tego zdania, ale może to wpływ juwenaliów i spożytego piwa... A w symku to nazwałeś go 105Nad (przynajmniej mmd i chk...)
A tak przy okazji - jazda stopiątką z v=90km/h to jak jazda malczanem z górki z wiatrem z 200 na liczniku. Ten pojazd miał prędkość maksymalną 72km/h a więcej to może na jakimś torze testowym w Arizonie wycisnął :P

prof_klos:
Łoj tam - ostatnio w Łodzi na wąskim torze stary 30 letni tramwaj przegubowy made in Poland 803N podążał 100km/h.... ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej