Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Jeżdżący tramwaj 105n
janek32:
Witam.
Ostatnio zrobiłem jeżdżący tramwaj 105n. Jest on z fizyką z SM42, i nie działają w nim pantografy, ale w dumbowej też chyba nie działają. Dźwięk uruchamiania przetwornicy jest odtwarzany kilka razy i nie wiem jak to zmienić. Dźwięk wyłączania też. Dźwięki są z symulatora ATS (Advanced Tram Simulator), z którym MaSzyna ma coś wspólnego (w nim chyba są tory z MaSzynową teksturą). A to sreenshot: http://www.kurczak.one.pl/~janek/Tramwaj_przejazd.JPG
Link do paczki: http://www.kurczak.one.pl/~janek/Kolej/Maszyna/105n.rar
Folder 105na należy wrzucić do katalogu dynamic/pkp, bo jak jest w dynamic/inne start.exe nie widzi.
Wpisy:
Do dynamic.dat:
105NAD
TRAMWAJ_105N
1
Do scenerii:
W malowaniu Krakowskim (niebieski):
node -1 0 105na dynamic PKP\105na 105naK_low 105nad 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
W malowaniu z reklamą (żółty):
node -1 0 105na dynamic PKP\105na 105naK_low 105nad 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
Drugi (jak się chce) wpisać tak samo.
Przyjemnej jazdy
prof_klos:
Bardzo fajny pomysł, ale kamera ciutkę za wysoko :)
Generalnie plany "ożywienia" tego modelu były od bodaj 2004 roku :)
pozdrawiam
Interesant:
Witam, nie che się czepiać ale to jest 105Na :) 105N miały szyb nad drzwiami oraz brak możliwości ukrotnienia.
Krzysiek626:
W katalogu dynamic/inne był już model tramwaju.
Jeśli możesz to napisz konktretnie czego jesteś autorem.
--- Cytuj ---Ostatnio zrobiłem jeżdżący tramwaj 105n
--- Koniec cytatu ---
To zdanie to chyba nie dokońca prawda.
Wymień co zrobiłeś, co zmodyfikowałeś i co wykorzystałeś.
Żabek:
--- Cytat: "Interesant" ---Witam, nie che się czepiać ale to jest 105Na :) 105N miały szyb nad drzwiami oraz brak możliwości ukrotnienia.
--- Koniec cytatu ---
A może to 105N przerobiony na 105Na??
Co do szyb się zgadzam ale co do jazdy ukrotnionej to nie do końca. Tylko pierwsze stopiątki nie miały takiej możliwości. Późniejsze modele 105N już miały możliwość jazdy w dwójkach/trójkach.
A co do postu Krzyśka - faktycznie, jest to model stary jak świat...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej