Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Jeżdżący tramwaj 105n

<< < (3/4) > >>

Interesant:

--- Cytat: "Żabek" ---
--- Cytat: "Interesant" ---Witam, nie che się czepiać ale to jest 105Na :) 105N miały szyb nad drzwiami oraz brak możliwości ukrotnienia.
--- Koniec cytatu ---

A może to 105N przerobiony na 105Na??
Co do szyb się zgadzam ale co do jazdy ukrotnionej to nie do końca. Tylko pierwsze stopiątki nie miały takiej możliwości. Późniejsze modele 105N już miały możliwość jazdy w dwójkach/trójkach.
A co do postu Krzyśka - faktycznie, jest to model stary jak świat...
--- Koniec cytatu ---

Dlatego jest oznaczenie "Na".

janek32:
W dumbowym chk pisze Vmax=90. A oprócz tego, wcześniej nie wiedziałem czym się różni 105n od 105na, ale już wiem. Piwa nie piłem, bo nie jestem jeszcze pełnoletni. A, jeszcze jedno, pliki chk i mmd nazwałem 105nad, bo to sterowanie proste. Gdy exe będzie przystosowane do tramwajów, będzie kabina i fizyka d zniknie.

Mariusz1970:
Przepraszam, ale po co ten tramwaj w ogóle w symku pociągów?
Można sobie pomyśleć, że może być wykorzystany w jakieś scn stacja miasto, a gdzieś w oddali jeżdżący tramwaj, ale chyba tylko po to, innego wytłumacznia nie widzę. Był kiedyś "nazwijmy" to "Durasowy" motor dedykowany tramwajom, może tam się to bardziej przyda.

janek32:

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Przepraszam, ale po co ten tramwaj w ogóle w symku pociągów?
--- Koniec cytatu ---

Przecież MaSzyna to symulator pojazdów szynowych, a tramwaj też jest pojazdem szynowym. Tramwaj to w sumie jeden z rodzajów pociągu. Jest w czechach linia tramwajowa Jablonec-Liberec, co wygląda jak kolejowa. Mój tata kiedyś nią jechał.

Mariusz1970:
Jasne, jasne MaSzyna EU07-424 i mamy od licha scenerii miast z pętlami tramwajowymi, autobusami, trolejbusami, samochodami, postojem taxi, ronda, skrzyżowania, sygnalizację miejską etc...
Chesz, to rób sobie ten tramwaj, ale co w Quarku sobie będziesz jeździł, no też tak można.
Już widzę jak sztab ludzi bierze się za robienie scenerii miejskich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej