Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Sposoby ustawiania wskaźnika W27.
hejnal:
--- Cytat: "Mariusz1970" ---Jeżeli przyjąćby założenie, że na początku drogi również ustawia się W27, to tylko to ułatwi pracę maszyniście, a nie utrudni.
To mój pogląd
To chciałem poprzez pytania i odp. uzyskać "wyrwać Ci z gardła" :
--- Koniec cytatu ---
No właśnie. Zadałeś pytanie i oczekiwałes na nie odpowiedzi jaka tobie pasuje. Ale odpowiedź jest inna a i pytanie było zadane pod inną odpowiedź.
Prawidłowa odpowiedź brzmi:
W27 ustawia się tylko tam gdzie się zmienia najwyższa dozwolona na szlaku prędkość!! Nie ma to nic wspólnego z początkiem drogi pociągu.
Mariusz1970:
Co do pytań, to mylisz się, nie jaka była mi wygodna, tylko miały być wynikiem twegov poglądu.
--- Cytuj ---
W27 ustawia się tylko tam gdzie się zmienia najwyższa dozwolona na szlaku prędkość!! Nie ma to nic wspólnego z początkiem drogi pociągu.
--- Koniec cytatu ---
To oświeć mnie, dlaczego w ogóle się je stosuje, skoro można się bez nich obejść (Wilis-Jarkawki, tutaj mechanik nie ma informacji o najwyższej prędkości na szlaku przy pomocy W27 i sobie radzi)?
hejnal:
A gdzie na trasie wiliś jarkawki się zmienia szlakowa??
Mariusz1970:
Nie zadawaj pytania, na pytanie, proszę o odpowiedź, cobyś oświecił mnie.
Przypomnę je:
To oświeć mnie, dlaczego w ogóle się je stosuje, skoro można się bez nich obejść (Wilis-Jarkawki, tutaj mechanik nie ma informacji o najwyższej prędkości na szlaku przy pomocy W27 i sobie radzi)?
hejnal:
Ok.
Na trasie wiliś Jarkawki prędkosć szlakowa się nie zmienia wiec nie bedzie tam W27. Na trasie Wiliś Macierzewo prędkość szlakowa się zmienia zaraz za Wilisiem jadą w kierunku macierzewa i wtym miejscu stoi W27 który mówi: Tu w tym miejscu gdzie ja stoje predkosć szlakowa się zmienia!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej