Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

EXE 699kb - youBy

<< < (11/18) > >>

P.J.:
Taki problem jeszcze. Odwrotnie podnoszące się pantografy w drugim cżłonie przy trakcji ukrotnionej. Nie wiem czy exek ma wpływ ale chyba tak bo ten błąd praktycznie mam przy każdym pojeździe ztrakcją ukrotniną (wyjątek jednostki)

http://img131.imageshack.us/my.php?image=beztytu322ule8.jpg

Wie może ktoś jak temu zaradzić, czy trzeba poczekać do nowszego wydania  exeka??

Butchy_83:

--- Cytat: "P.J." ---Taki problem jeszcze. Odwrotnie podnoszące się pantografy w drugim cżłonie przy trakcji ukrotnionej. Nie wiem czy exek ma wpływ ale chyba tak bo ten błąd praktycznie mam przy każdym pojeździe ztrakcją ukrotniną (wyjątek jednostki)

http://img131.imageshack.us/my.php?image=beztytu322ule8.jpg

Wie może ktoś jak temu zaradzić, czy trzeba poczekać do nowszego wydania  exeka??
--- Koniec cytatu ---

hmm ale czy to faktycznie jest błąd? przy trakcji ukrotnionej chyba właśnie tak się jeździ.. co prawda na skrinie jest odwrotnie, ale gdy się je opuści a postawi 'drugie' patyki to będzie dobrze, bo będzie się jechało na 'zewnętrznych' patykach..jak źle myśle to proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam

Profeta:

--- Cytat: "Butchy_83" ---hmm ale czy to faktycznie jest błąd? przy trakcji ukrotnionej chyba właśnie tak się jeździ.. co prawda na skrinie jest odwrotnie, ale gdy się je opuści a postawi 'drugie' patyki to będzie dobrze, bo będzie się jechało na 'zewnętrznych' patykach..jak źle myśle to proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Dobrze myślisz, tak się jeździ. To nie jest błąd.
Pozdrawiam!

P.J.:
Na zewnętrznych się jeździ, ale tylko w tedy gdy jadą lokomotywy nie będące w trakcji wielokrotnej (np, dwa byki) gdzie na każdym loku siedzi maszynista, a pierwszy lok ma podniesiony przedni pantograf dlatego,że jak się połamie nie wpadł do kabiny drugiego loka.
Natomiast w trakcji ukrotnionej w drugiej lokomotywie nie ma maszynisty, a drugi człon jest sterowany z pierwszej.
Jak wam nie pasują dwie lokomotywy w trakcji ukrotnionej, to dam wam dla przykładu lokomotywe ET41(to nic innego jak dwie EU07 w trakcji ukrotnionej) - patyki się podnoszą tak samo jak na tym screenie z 2xEP05, a przecież wiadomo że jak podnosze tylni patyk   to podnosi się zarówno tylni w pierwszym jak i drugim członie. Nigdy nie widzieliście "jamnika" w rzeczywistości jak ma podniesine patyki??
 Profeta, błagam jesteś z Czechowic - Dziedzic, macie tam prawie 40 jamników.

Krzysiek626:
Obawiam się że następnego wydania exe nie będzie.
A błąd z patykami był już na wcześniejszych wydaniach oficjalnego exe także na jamnikach. Trzeba znaleźć ten wątek i poczytać. Nie mam tego problemu na tym exe od Youby.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej