Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

EXE 699kb - youBy

<< < (10/18) > >>

defiler:

--- Cytat: "Krzysiek626" ---@Kozi, z całym szacunkiem, ale nie masz racji. Jeżeli podajesz przykład to musi być on czytelny. Po za tym nie każdy jest taką alfą i omegą jak Ty. Zresztą jak miałbyć tylko przykład to trzeba pokazać ( może pogrubić ) w którym miejscu należy coś zmienić. Ktoś kto skopiuje i wklei ten Twój "przykład" do scenerii tylko ją zepsuje.
EOT
--- Koniec cytatu ---

Krzysiek, przesadzasz. Niechze czlowiek ktory potrzebuje pomocy, choc troszke ruszy glowa. Dla mnie przyklad Koziego jest jak najbardziej czytelny, tym bardziej, ze kilkakrotnie na forum tlumaczylem jak dziecku z przedszkola, strukture wpisu do scn i to calkiem niedawno!
Tutaj nie trzeba byc alfa i omega, naprawde.

Piter:
A mnie na Całkowie ktoś na trawie zebry namalował ;-)

Dasię coś z tym zrobić?

Krzysiek626:
Witam, dopiero dziś udało mi się sprawdzić co z tą trawą. Na exe 699kb u mnie ta trawa jest jak najbardziej wporządku. Nie napisałeś na którym kilometrze trasy są te zebry, więc nie mogę dać screena z tego samego miejsca. Wygląda że to nie jest wina exe. Podaj na którym kilometrze masz tą trawę postaram się dać screena.

Piter:
Hmmmm... wygląda na to, że problem dotyczy nie tylko tej trasy. Przez pewien czas było OK, a potem symek się odświeżył (chwilowe zacięcie i jakby lekkie cofnięcie na szlaku), po czym pojawiły się zebry na trawie na całym obszarze scenerii. Co ciekawe, zebry takie robią się też w paru innych miejscach, a szczególnie upodobały sobie doły miejsc, gdzie schodzą się tyłami dwie tekstury (drzewa, wskaźniki). To, gdzie się zrobią, zależy chyba od fazy księżyca, bo raz robią się na trawie, raz pod drzewami (poziomy pasek w płaszczyźnie tekstury drzewa na całej szerokości tekstury i od poziomu gruntu na jakieś ćwierć metra wzwyż), innym razem na wskaźnikach czy semaforach świetlnych.

Cóż, ostrzegano w końcu, że to wersja testowa exe i u niektórych może się pokrzaczyć ;-)

Krzysiek626:
Ja zauważyłem, że każde exe lubi inne sterowniki. Nie każda karta graficzna też sprawuje się idealnie. Z tego co napisałeś wynika że jak odpalisz na innym exe to masz dobrze.
Testowałem to dziś na WINXP karta GF5700FX a sterowniki Nvidia 5216
Co do samego exe, publikacja miałabyć po ukończeniu prac. Stało się jednak inaczej, więc mogą być jakieś braki. Ja miałem kłopot tylko z taborem, teraz jest jednak dobrze- po zmianie karty graficznej.
Nie wypowiem się na temat realiów jazdy składem, ( bujanie, hamowanie, przyspieszanie i tym podobne) nie mam w tym żadnego porównania. Były jednak różne głosy w tym temacie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej