Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

EXE 699kb - youBy

<< < (9/18) > >>

JONIN_EZT:

--- Cytuj ---JONIN_EZT napisał:
własnie sprawdziłem i u mnie działa

moze miałeś właczony debugmode (bo w tym trybie nie działa)

Miałeś rację, dzięki.
--- Koniec cytatu ---

ok nie ma sprawy

same exe jest juz coraz lepsze (wiecej dodatków) i zapewne przy ukończeniu bedzie pewnie wiecej

textury nieba sa bardzo dobre i nowa textura szyny i podsypki tez, szczerze to przydałaby sie taka jeszcze na zwrotnice bo tylko z 2 rodzajami podsypek do zwrotnicy sie spotkałem (niestety nie duzo)

układ sterowania free fly jest lepszy niz wczesniej

mam nadzieje ze tryb ghostview tez bedzie bo z tym to troche problem jest (zapewne przyznacie ze ciągłe wpisywanie taboru do sprawdzenia działania własnej sceneri jest troche meczace chociaz to i tak tylko dopisanie paru linijek ale zawsze przy ghostview jest wiecej tzw relaksu)

pozdrawiam

P.J.:
Witam. Nie wiem czemu ale na tym nowym exe pojawiły mi się jakieś plamy, niekoniecznie odrazu sie uwidaczniające ale jednak. Dla przykładu dałem 2 obrazki niżej:
1 obrazek- zwróćcie uwagę na pulpit, na nowym exeku "jaby się zieleń tam pojawiała na szarym"

http://img177.imageshack.us/my.php?image=tojesttocb0.jpg

2 obrazek - zwróćcie uwagę na pudło maszyny, pojawiły się dziwne plamy jakby się kolor rozmazywał

http://img370.imageshack.us/my.php?image=tojestto2fd7.jpg

PrintScreeny zarówno na nowym jak i starym exeku zostały zrobione w rozdzielczości 1280x1024.

Pozdrawiam.

P.S. Niebo super, a jescze lepsze szyny, prawie krztałtem zblizone do rzeczywistości, tylko chyba troche podsypka zaciemna, ale może być.

Krzysiek626:
Mnie to wygląda na 16 bitowy kolor i tyle. Jeśli w starym exe jeździłeś na 32 bitowym kolorze, to taka może być różnica. Sprawdź jakie masz ustawienia w plikach EU07.ini

--- Kod: ---bpp 16 // (16) kolor (16 lub 32 bitowy)
--- Koniec kodu ---
 paczka z exe699kb zawierała swój własny plik ini. Na screenach ta różnica nie jest aż tak wielka. A podsypka mogłaby być jaśniejsza. bo czasem nie pasuje do reszty.

Żuk:
Hmm ... a weś zobacz w opcjach moze masz ustawiona mala rozdzielczosć i głebie koloru 15bpp, renderAlpha na TAK ustaw, i moze zaznacz poprawke na czestotliwosc odswiezania monitora.

P.J.:
Dzięki, to była głebia koloru, nie zauważyłem, że mam ustawione na 16. pozdro.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej