Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt 201E

<< < (2/7) > >>

EU05:
Ciąg dalszy aktualizacji modelu. Teraz doszły następujące szczegóły:
-półka (2 tekstury: 1 to blacha ryflowana, druga to kolor krawędzi i podpórek półki).
-końcówka, mapowana z przezroczystością. Poprzednio końcówka była nałożona na ośmiokąt foremny, lecz niestety przy bliższym oglądaniu modelu widać było, że to nie jest okrągłe, a kanciaste. Teraz zamiast ośmiokąta mamy kwadrat (zawsze trochę mniej poly :) ), z nałożoną teksturą wykorzystującą przezroczystość. Efekt o niebo lepszy.

Rzecz jasna wszystkie elementy mapowane z replacableskin.

A oto screen:

Dodano po 2 godzinach 46 minutach:

No i kolejne usprawnienia, dzięki szybkiemu działaniu Profety.

Na screenie widoczne zmiany w:
-mapowaniu obudowy zderzaka (mapowane z większej tekstury, a nie próbki koloru jak poprzednio),
-mapowaniu uchwytów tarcz końca pociągu (poprzednio nóżka i uchwyt były z 1 próbki koloru, obecnie nóżka ma osobną próbkę koloru niż "główka", zostało to zmienione ze względu na ET22, które mają czarną nóżkę i czerwoną główkę)
-mapowaniu kichy (sprzęgu ogrzewania) - obecnie jest to element typu replacableskin

tutaj widzimy zmianę mapowania elementu, który chyba dotyczy zawieszenia wózka i jest obecny w starszych bykach; nie wiem niestety jak ów element się nazywa (na zdjęciu jest czarny). Poprzednio ten element był mapowany z próbki koloru, obecnie jest mapowany z większej tekstury. Element typu replacableskin, rzecz jasna.

Mam nadzieję że zmiany się podobają. Pozwolą one dostosować teksturę do niemal każdego byka.

Pozdrawiam

ZT-POZNAN:
Witam.

Jakby co Panowie służę pomocą. Mogę np. udostępnić maxa wiadra, które jest bardziej realistyczne niż to wasze.

A i pytanie do Was: nakładaliście pudło starego byka na plany?

maciek_1988:
Hmmm moze warto wymodelowac jeszcze wycieraczki i lusterka? Detale ale jaki efekt ;]

Profeta:
Za wiadra będziemy wdzięczni, gdyż te nasze nie są właściwie wymodelowane (nie znałem ich wymiarów). Skontaktuję się poprzez PW.
Pudło starego byka było nakładane na plany i według nich prostowane, także powinno być względnie właściwe.
Pozdrawiam!

EP08_015:
A wycieraczki i wiatrochrony z et40 moge udostepnic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej