Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Quark2007

<< < (20/24) > >>

Kozi:
Gdzie narzekałem? I gdzie  zrobiłem błędy? Ty jesteś taki idealny, że innym wytykasz?

Czy Ja sie jąkam czy co? Napisałem wyraźnie, że w Wielkim Kacu. Dotyczy całej stacji od zwrotnic koło wiaduktu aż za semafory wyjazdowe (za każdym razem w innym miejscu sie urywał ale zawsze na tym torze stacyjnym).

Exe z działu "Na Warsztacie".

Nadal nie wiem co mają sterowniki do rozrywania składu.

Cesky Kretek:

--- Cytat: "Krzysiek626" ---Tylko nie chcę tolerować (...) błędów ortograficznych.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "Krzysiek626" ---Nie shodzę do żadnego podziemia.
--- Koniec cytatu ---

Tak tak, no no... Może inni zaczną u Ciebie także ich nie tolerować?

nezah:

--- Cytat: "Krzysiek626" ---(...)Tylko nie chcę tolerować narzekań ( patrz posty wyżej ) (...)
--- Koniec cytatu ---

@Krzysiek626, jeżeli to zdanie jest skierowane pod moim adresem, to całkiem niesłusznie, nie narzekam, wręcz przeciwnie jestem pełen podziwu dla tych, którzy robią coś do Maszyny i dzielą się tym bezinteresownie z innymi.
Co do publikowania dodatków, jeżeli ktoś nie potrafi zrozumieć, że np. sterowniki karty graficznej mają wpływ na prawidłowe działanie symulatora, to i publikacja dodatków w przetestowanych paczkach całościowych nic tu nie pomorze, a do czasu tej publikacji wielu forumowiczów będzie się chwalić tymi nieoficjalnymi dodatkami i powstanie zamieszanie, takie jakie mamy teraz w wielu wątkach.
Off topic
EOT

Mariusz1970:
Ja dopowiem tylko tyle, że jak na razie exe 664 działa mimo wszystko najbardziej stabilnie. W exe 699 nastąpiło parę zmian, które powodują m.in., że AI nie radzi sobie z hamulcami, szczególnie jak domniemam przy długich składach, dlatego następuje rozrywanie składów. Dobrze, że koledzy testują i exe i trasę, a autor exe zapewne o tym wie i być może będzie robił coś w tym kierunku, gdyż może nie wszyscy są świadomi, ale grzebiąc w jakimś miejscu w źródłach MaSzyny pociąga to za sobą łańcuch zmian w jego działaniu i nie wszystko można i da się przewidzieć co do skutków jakieś zmiany.
Do testujących scenerię: najlepiej testować na exe 699, a jeżeli będzie coś na nim źle, to podmienić na 664 i zobaczyć wtedy. Każda próba powinna być parokrotna, poźniej dopiero powinno się ten problem opisać wraz z zastanymi sytuacjami przy próbach i jak najwięcej informacji np. jakie składy, jaki lok, jakie wszystko. Takie dopiero opisanie problemów może w znaczym stopniu pomóc w ich rozwiązaniu.

Helmutt:

--- Cytat: "Krzysiek626" ---
--- Cytat: "Kozi" ---Mi nie chodzi o niebo tylko o rozrywanie składu.
--- Koniec cytatu ---

Do  niedowiarków:
Nie ma obowiązku używania exe z niebem. Szczególnie tych co nie są przeznaczone dla wszystkich bo nie mają wszystkich funkcji!
--- Koniec cytatu ---

Exe "z niebem" jest fajne, ale... jak na razie to chyba tylko do oglądania "nieba". Najważniejszym błędem jest wieszanie się syma, podczas jakichś manewrów z "dziewiątkami" i "piątkami". Podczepienie luźnej "09" do składu powoduje niemożność ruszenia i zawieszkę programu. Drugą jest rozrywanie składów, ale nie zdarza się to wg mnie częściej jak w exe "679".
Po prostu trzeba testować, testować i jeszcze raz testować na różnych exekach, zmieniac loki, składy itp aż będzie dobrze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej