Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Quark2007
Krzysiek626:
--- Cytat: "darek71wrc" ---Ja to mam taki problem , dojeżdżając do kopalni za towarowym staje pod słupem A i nic sie nie dzieje a powinienem po wjechaniu brutta ruszać w dalszą trase . Nie wiem co jest tego przyczyną chodź eventy są w porządku
--- Koniec cytatu ---
Mając troszkę czasu, przeanalizowalem problem i zaryzykuję jego rozwiązanie.
Wsiadamy do siodemki stojącej przy szopie. Czekamy na sm42 aż wjedzie na stację ze składem wgonow. na semaforze dostajemy ms2 i dojeżdżamy na peron. Podczepiamy wagoniki i odczepiamy SM42. Byk z bruttem już dawno pojechał w kierunku Dejawy Kopalnia. Dostajemy sygnał i ruszamy za bruttem. Jest kilka możliwości :
1 Jedziemy za szybko, eventy nie są w stanie utworzyć nam drogi przejazdu przez Dejawy. Do prawidłowego wyzwolenia eventów trzeba zachować odstęp minimum 2 odcinków SBL między bruttem a naszym składem.
2 Brutto jedzie za wolno Czemu? Jeśli podmieniliśmy w pliku scn loka ET22-804z na inny i na dokładkę damy mu headdriver, to skład brutta będzie się wlókł przed nami jak flaki z olejem. Ta lokomotywa ET22 w Wielkim Kacu w pliku scn musi być wpisana jako dumb.
Problem rozrywania składów i walenia w mur ( ale nie tylko ) można wyeliminować zmieniając sterowniki karty graficznej. Można też dobrać tabor który nie sprawia kłopotów. Lub zmienić exe. Tak jak wielokrotnie to było już zalecane.
@Kozi, powinieneś sprawdzić czy AI też rozrywa skład prowadząc brutto do Dejaw. Jeśli nie to pora nauczyć się ruszac bruttem.
W tym przypadku może być też wina taboru i złego położenia torów.
Problem opisany został bardzo dawno temu, dotyczy łączenia torów końcami, początkami, a także początkiem i końcem.
Kozi:
Krzysiek SI nie rozrywa. Bo mi chodzi o towarowy Dejawy- Skwarki. Jak wracam to skład mi sie w Wielkim Kacu rozrywa. I nie bedę dyskutował z Toba co umiem a co nie.
Krzysiek626:
--- Cytat: "Kozi" ---Krzysiek SI nie rozrywa. Bo mi chodzi o towarowy Dejawy- Skwarki. Jak wracam to skład mi sie w Wielkim Kacu rozrywa. I nie bedę dyskutował z Toba co umiem a co nie.
--- Koniec cytatu ---
Youby mi się pytał czy z nim pogadasz na ten temat. I to nie jest żart
Spokojnie Ci odpowiem że wracając tym bruttem można włączyć AI i zobaczyć jak się zachowa skład.
Post zmoderowano
Akvin
Kozi:
Tabor Lok ET42/ET22/ET41/40 zależy co mi sie chce. Wagony Falns-y. Exe 699kb yB
Stery: ATI 7-1 xp dd 40211
Krzysiek626:
@Kozi, dostaniesz odpowiedź. Trzeba czasu na testy.
Post zmoderowano
Akvin
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej