Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Koleje piaskowe i problemy
Żabek:
Dzięki.
Myślałem, że jest jakiś łatwiejszy sposób... A może ja źle robię? Bo strasznie mi nie wychodzi trafienie odciągiem do końca trakcji i słupem do wysięgnika... Poza tym dalej nie wiem która część tego + który wyświetla się w 3ds jest która i po której stronie jest odciąg... A metoda prób i błędów odpada - wyeksportowanie trasy z 3ds zajmuje dobre 5 minut a odpalenie tego w symku więcej niż drugie tyle...
JONIN_EZT:
--- Cytat: "Żabek" ---Dzięki.
Myślałem, że jest jakiś łatwiejszy sposób... A może ja źle robię? Bo strasznie mi nie wychodzi trafienie odciągiem do końca trakcji i słupem do wysięgnika... Poza tym dalej nie wiem która część tego + który wyświetla się w 3ds jest która i po której stronie jest odciąg... A metoda prób i błędów odpada - wyeksportowanie trasy z 3ds zajmuje dobre 5 minut a odpalenie tego w symku więcej niż drugie tyle...
--- Koniec cytatu ---
wiem jest to niestety ciężkie te trafienie. Proponuje żeby zrobic osobną jakąś małą trase testową do odciągów i popróbowac z tymi odciągami nawet kopiujac części z twojej trasy. Przerabiac na testowej i potem dodawac. Tak tez można. Albo poprostu uczyc sie na testowych trasach wstawiac te odciagi.
pozdrawiam
Żabek:
Witam ponownie.
Taka mała prośba - jeśli ktoś zna się dość dobrze na memcella'ch i eventlauncher'ach to bardzo prosiłbym o kontakt na PW. Bardzo bym prosił :D
Żabek:
Witam!
Mam pewien problem - przeszukałem Forum szukajką i całkiem sporo plików innych scenerii. Ale odpowiedzi nie znalazłem: jak zmusić kibek kierowany przez AI do zatrzymania się przy peronie i otwarcia drzwi?. Próbowałem wstawić W4n.inc z odpowiednim eventem przy torze. Efekt - event się wywołuje a kibel zamiast hamować - przyspiesza. I tyle go widzieli pracownicy których miał przewieźć...
Dzięki z góry
Damian
Mariusz1970:
Taki połowiczny i dziwny sposób to wstaw semafor gdzieś pod ziemią, aby nie było go widać i sterować AI poprzez sygnały S. Nie będzie w tym otwiernia i zamykania drzwi.
Dugi sposób zatrzymania pociągu, który robiłem, to przed przystanikem stopniowo ograniczać prędkość AI poprzez Velocity do torów przypisanych. Gdy na wjedzie na tor powiedzmy na ostatniej "drabince" ograniczenia np. 20 km/h dać z opóźnieniem event poprzez get lub put (nie pamietam) z ogrniczeniem do V=0, a z jeszcze większym opóźnieniem get, put z ograniczeniem do V max. Wtedy pociąg po jakimś określonym przez Ciebie czasie znowu ruszy. Nie pamiętam szczegółów, ale coś w ten deseń.
Tutaj również nie będzie otwierania/zamykania drzwi.
To tyle mojej wiedzy.
PS
A jak tam to o co Cię prosiłem na PW? :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej