Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Generator wpisów taboru

<< < (5/7) > >>

ROBO89:
Udostępniam więc wersję RK GWT 1.alfa.2 do testów. Niestety dużo w niej nowinek nie ma, bo czasu nie mam zbyt dużo, a na dodatek (nie padł mi dysk...) utraciłem poprzedni kod źródłowy. Odbudowałem go na nowo.
Ważniejsze zmiany:
* całkowite przebudowanie kodu,
* dodanie przycisku wyczyszczenia formularza,
* dodanie generowania wpisu do pliku,
* wyeliminowanie pomniejszych błędów,
niestety jeszcze nie uporałem się z pewnymi problemami...
a podgląd miniatur jeszcze nie działa
Screen:

Download:
Ściągnij

PS: Ten plik programu trzeba umieścić w katalogu głównym Maszyny (plik sklad.inc wygenerowany będzie do folderu "\EU07\scenery\")

Dodano po 17 godzinach 28 minutach:

I już Wam pragnę zaprezentować nową wersję RK GWT 1.alfa.3.
Zmiany w stosunku do wersji 1.alfa.2:
* dodane wyświetlanie miniatur pojazdów,
* dodane generowanie wpisu domyślnego,
* dodane wyświetlanie 'none', gdy nie podano nazwy tekstury.

Myślę, że trochę te zmiany uprzyjemnią używanie programu i symka...
Download:
RK GWT 1.alfa.3

Mariusz W.:
Miniaturka ET21 jest wyświetlana "podwójnie".
Poza tym nie widzę, by po odznaczeniu pola "[_] Pokazuj miniaturę" coś się zmieniało - po wybraniu serii znów się pojawia.
No i program nie radzi sobie z miniaturami pojazdów wieloczłonowych (oprócz ET41 - osobna miniatura na dwa człony jednocześnie).

Poza tym po zaznaczeniu opcji "(*) *.tga", lub "(*) *.tex" w polu "Tekstura" nie można odznaczyć ich, czyli wrócić do formatu *.bmp.

To takie krótkie spostrzeżenia wyłapane krótko po zapoznaniu z nową wersją.

ROBO89:

--- Cytat: "Mariusz W." ---Miniaturka ET21 jest wyświetlana "podwójnie".
--- Koniec cytatu ---

Dziwne..., może chodzi ci o ET41? A jeżeli rzeczywiście wyświetla podwójnie, to raczej wina źle zrobionej miniaturki w katalogu 'textures\mini'. Kod jest jednoznaczny w tym przypadku.

--- Cytat: "Mariusz W." ---Poza tym nie widzę, by po odznaczeniu pola "[_] Pokazuj miniaturę" coś się zmieniało - po wybraniu serii znów się pojawia.
No i program nie radzi sobie z miniaturami pojazdów wieloczłonowych (oprócz ET41 - osobna miniatura na dwa człony jednocześnie).
--- Koniec cytatu ---

Tu jest problem tego, że są dwie wersje miniaturek ET41 w katalogu 'textures\mini': pojedyńcze człony i całość.

--- Cytat: "Mariusz W." ---Poza tym po zaznaczeniu opcji "(*) *.tga", lub "(*) *.tex" w polu "Tekstura" nie można odznaczyć ich, czyli wrócić do formatu *.bmp.
--- Koniec cytatu ---

Zrobię coś z tym, chociaż do wyczyszczenia służy przycisk 'Wyczyść', ale problem zapewne z tym, że czyści wtedy wszystko.
Dzięki za uwagi;)

ROBO89:
Wersja 1.alfa.4 - zmiany w stosunku do 1.alfa.3:
* wyeliminowanie błędu niefunkcjonalności kontrolki wyłączającej pokazywanie miniatur,
* dodanie przycisku wyboru opcji dla plików tekstur z rozszerzeniem "*.bmp",
* dodana pozycja EP07 w wyborze serii, której zabrakło poprzednio.
(program nadal ma się znajdować w głównym katalogu Maszyny, a wpis jest generowany do pliku 'sklad.inc' w katalogu '\scenery')

Download(program zajmuje tylko 60 KB):
http://www.sendspace.com/file/ic679r

W następnej wersji testowej będzie prawdopodobnie działało generowanie wpisów całych składów i odczyt parametrów z plików konfiguracyjnych, a także wyświetlanie podstawowych parametrów wybieranych pojazdów.[/url]

peter_gorlice:
Dobry program tylko ja mam dużo plików pod zmienionymi nazwami i
się nie sprawdza. Muszę zmienić nazwy na oryginalne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej