Autor Wątek:  Kuroniow  (Przeczytany 8408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pirek2

• Otrzymane polubienia: 0
Kuroniow
« dnia: 20 Października 2006, 20:57:05 »
Witam

Jakis czas temu zabralem sie za tworzenie wlasnej traski. W zalozeniu mial to byc  duzy wezęł z kilkoma przystankami oraz stacjami. Plany oczywiscie bardzo ambitne. Jednak w pewnym momencie sprawdzilo sie to czego sie spodziewalem. Mianowicie nastąpił pewienspadek fps. Przemyslalem wtedy wszytko i postanowilem, ze jednak tworzenie takiej trasy do obecnej wersji maszyny nie ma sensu. Poprosilem zatem o udostepnienie edytora "widmo", o ktorym wiele slyszelismy. Nie bede pisal jaka uzyskalem odpowiedz. Powiem tylko, ze "jezeli chcecie to sobie poszukajcie".

W zwiazku z malymi problemami zwizanymi ze zlosliwoscia rzeczy martwych, czesc trasy ulegla skasowaniu.

Chcialbym udostepnic jedna z pierwszych wersji. Wlasciwie to nic szczegolnego tam nie ma. Nie chcialbym jednak aby plik ten istnial tylko na moim dysku bo sam wiem jak cieszylem sie z kazdego dodatku do maszyny. Moze komus sie przyda??

Wykorzystalem w niej kilka elementow z Bałtyku, zatem ta paczka jest
wymagana.

http://hyperupload.com/download/02bdf1d588/kuroniow.rar.html

Komentarze mile widziane.

Pozdrawiam

Offline defiler

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 81
Kuroniow
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Października 2006, 21:14:24 »
A czy kolega moglby nam udostepnic paczke z Bałtykiem ?
Skoro jest ta paczka wymagana, to co nam po Twojej trasie ?

Pozdrawiam
Maciek

Offline pirek2

Kuroniow
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2006, 21:21:32 »
Cytat: "defiler"
A czy kolega moglby nam udostepnic paczke z Bałtykiem ?
Skoro jest ta paczka wymagana, to co nam po Twojej trasie ?

Z braku jakiego pliku konkretnie nie uruchamia sie Tobie ta sceneria??

Offline defiler

• Otrzymane polubienia: 81
Kuroniow
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Października 2006, 21:31:02 »
Jeszcze nie wiem. Napisałem to na podstawie:

Cytat: "pirek2"
Wykorzystalem w niej kilka elementow z Bałtyku, zatem ta paczka jest wymagana.

Niestety wlasnie wychodze do pracy. Jutro dokladnie to sprawdze i sie odezwe tutaj lub tez na PW.

Pozdrawiam
Maciek

Offline pirek2

Kuroniow
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Października 2006, 21:38:47 »
Cytat: "defiler"
Jeszcze nie wiem. Napisałem to na podstawie:

Wykorzystalem w niej kilka elementow z Bałtyku, zatem ta paczka jest wymagana.

Niestety wlasnie wychodze do pracy. Jutro dokladnie to sprawdze i sie odezwe tutaj lub tez na PW.

Rozumiem. Wydaje mi sie, ze traska powinna ruszyc i bez tej paczki. Z baltyku sa nastawnie i kilka elementow takich jak wiadukty itp.

Offline Grand

Kuroniow
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Października 2006, 22:52:23 »
Spadek FPS ? No to musialabyc naprawde potezna sceneria albo poprostu masz sprzet do bani i tyle.
/ \  / \  / \

Offline tokarekdawid

Kuroniow
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Października 2006, 22:53:42 »
No traska fajna, choć na razie w fazie tworzenia. Ciekawie rozwiązane sa przechyłki, ale zdaje mi się, że trochę za mocno się przechyla. Dlaczego jedziemy po torze niewłaściwym? Nie ma semaforów wjazdowych po tym torze. Na pierwszej stacji jest na torze prawym, i podaje wjazd, a na lewym torze jest tarcza odnosząca się do czego, skoro brak semafora wjazdowego? na drugiej stacji wogóle nie ma semaforów wjazdowych od naszej strony.  To tak na razie.
WWW.DREZYNY.KOLEJ.ONE.PL / WWW.SMKS2.HISTO.PL

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
Kuroniow
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Października 2006, 22:54:31 »

Tak wygląda Kuroniów Zachodni

Właściwie nie ma czego komentować. Kolejna ekspozycja kilku kilometrów torów (7,9km) dookoła pusto. Nieźle zapowiadająca się stacja, ale nie skończona i brak trakcji ale to przecież nie największy brak. Po projekcie Szczecin, Sławków i Bałtyk ( jeszcze coś było ale nie pamiętam, może nadodrzanka) to kolejna odsłona dobrych chęci i braku konsekwencji.

Twierdzę że symek uciągnie te projekty, można robić fototapety czy jakoś tak. U mnie było około 100fps
Słowem wielka szkoda, ja osobiście bardzo lubię wielotorowe szlaki o skomplikowanej strukturze, a takiej trasy w symku nie ma. ( jest trasa Wingera ale tą mają nieliczni )

Braku semków, jazdy po niewłaściwym torze i użycia niestandartowego taboru się nie czepiam bo to wydało mi się mało istotne. Istotne jest żeby trasy były dokończone to potem będziemy wytykać błędy, to co mamy tutaj to nawet nie jest wersja alfa.

Offline pirek2

Kuroniow
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Października 2006, 23:37:15 »
Cytat: "Krzysiek626"

Braku semków, jazdy po niewłaściwym torze i użycia niestandartowego taboru się nie czepiam bo to wydało mi się mało istotne. Istotne jest żeby trasy były dokończone to potem będziemy wytykać błędy, to co mamy tutaj to nawet nie jest wersja alfa.

Semafory wjazdowe do Zachodniego sa, tylko niestandardowe (powinienem dodac do paczki). Widze, ze na screenie brakuje wiecej objektow.

Jak juz wyżej napisałem udostępniam to co mi zostało pozostało po straceniu dużej części trasy nie twierdzac nigdzie, ze jest to skonczona trasa. Uznalem, ze ktos chcialby moze zobaczyc to co pozostało.

Po tej wpadce oraz  po "pomocy" jaka tutaj uzyskalem, postanowilem zawiesic prace, przynajmniej na jakis czas.

Pozdrawiam

Offline bve2

• http://www.admineu07.prv.pl
  • Otrzymane polubienia: 35
Kuroniow
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Października 2006, 07:47:54 »
@pirek2 - jezeli chodzi o edytor "widmo" to nie jest zaden problem go znalezc,link do niego przewinal sie przez to forum chyba ze 3 razy,przy czym dwukrotnie przeze mnie podawany,wystarczy dobrze poszukac.
Inna sprawa ze tworzenie stacji w tym nowym edytorze(chodzi o edytor do SPT)jest na razie dosc problematyczne.

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
Kuroniow
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Października 2006, 09:16:45 »
Cytat: "Krzysiek626"

Semafory wjazdowe do Zachodniego sa, tylko niestandardowe (powinienem dodac do paczki). Widze, ze na screenie brakuje wiecej objektow.

Jak juz wyżej napisałem udostępniam to co mi zostało pozostało po straceniu dużej części trasy nie twierdzac nigdzie, ze jest to skonczona trasa. Uznalem, ze ktos chcialby moze zobaczyc to co pozostało.

Po tej wpadce oraz  po "pomocy" jaka tutaj uzyskalem, postanowilem zawiesic prace, przynajmniej na jakis czas.

Pozdrawiam

Nie wiem czemu brakuje wielu obiektów bo napisane przez Ciebie wymagania są spełnione. Trasa ma 7,9 km napisałem prawdę. Opisałem to co widziałem i tyle. Parę miejsc zapowiadało się uroczo pod warunkiem ukończenia trasy. Zaskoczyła mnie dokładność wykonania peronów i to się chwali. Nie wiem jednak czemu eksponujesz tylko negatywne opisy a nie bierzesz pod uwagę pozytywnych głosów.
Nie pisałem że nieskończonych tras nie można prezentować. Tak samo jak Ty bardzo się cieszę z takich zapowiedzi. Nie wiem o jaką pomoc Tobie chodziło i czemu akurat moją wypowiedź cytujesz. W Twoim pierwszym poście wyczuwam już niechęć do skończenia tej trasy, więc nie zwalaj wszystkiego na naszą "pomoc". Na koniec napiszę że my też mamy prawo być zniechęceni że kolejny projekt niby jest ale....  no cóż postanowiłeś go porzucić. Mnie nie o to chodziło. Za to co umieściłeś w paczce sam bierzesz odpowiedzialność, może coś przeoczyłeś.

Offline pirek2

Kuroniow
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Października 2006, 10:09:36 »
Krzysiek626: Zarówno pozytywne jak i negatywne opinie przyjąłem i uznałem, że z tych drugich powinienem się wytłumaczyć. Za oba rodzaje dziękuję.

Jak wcześniej wspomniałem miałem problem z komputerem. Była to główna przyczyna porzucenia projektu. "Pomoc" to drugi powód (nigdzie nie napisałem, że była to Twoja pomoc).

admineu07: Naprawdę pomimo kilkunastu prób nie potrafię znaleźć tego linka. Mogę prosić o podrzucenie na priv?

Znalazłem jeszcze stare screeny:

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
Kuroniow
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Października 2006, 19:21:05 »
Twoja trasa ma podobny klimat jak Szczecin czy Sławków, sporo rozjazdów mostów i wiaduktów. Ponieważ jednak potrafisz złożyć do kupy małe co nieco to może jednak pociągniesz jeszcze parę kilometrów i kawałek terenu. Takich tras w symku niestety nie ma. Obrazki są fajne i szkoda że to przepadło. Kipek napisał że trwają prace nad Szczecinem i nawet nie macie pojęcia jak bardzo na nią czekam.