Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

UNOFF REV041006

<< < (6/17) > >>

EP08_015:
Tez mam klopot z hamulcami na tym exe ale przyznam ze kazda sceneria sie zaladowala.

hunter:
Dobra. Ja namieszałem :P Wyciągnij sobie fizę hamulców z 2004 roku, nadpisz to co jest aktualnie, ale zostaw sprężarkę, bo tam za rzadko się włącza. I zamień sqr na sqrt oraz pobaw się liczbami w PWSpeed :P

Converter:
Z kolei u mnie hamulce jako tako mogą być, za to w porównaniu do exe 664kb to niestety ale spadły FPS. Ostatnio dużo testowałem AI i nawet może być (Problemy z AI przy manewrach i w ET22). A czy taka pozycja(e) nastawnika jest w byku w realu ? :

--- Kod: ---21 0.00 0 0 1
--- Koniec kodu ---

pudel:

--- Cytat: "queuedEU" ---Hehe Widze hunter ze twoje exp() niezle namieszalo - polowa forum narzeka na hamulce :)

--- Cytat: "pudel" ---niestety na calkowie bład nadal egzystuje ale za to przejechalem linie 546
--- Koniec cytatu ---

Odpal na advdebug i zapodaj log :). Co do tego, ze nie masz dzwiekow - masz spieprzony EU07.INI - efekt bugu w starterze ;]

Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
soundenabled // (no) yes: wylacza logike rozmyta sluzaca do detekcji awarii, wlacza klawisze pomocnicze to na yes i mam dźwiek takze jest ok a co do walenia w mur wlacze i zapodam log; wyczailem ze jak wlaczam debugmode oraz zapisywanie do pliczku parametrow blad nie wystepuje :P

Wsadź te parametry (te, które usunąłem) w jakiś plik tekstowy i podaj tu link do niego.
Andrzej.

queuedEU:

--- Cytat: "pudel" ---

...{} wyczailem ze jak wlaczam debugmode oraz zapisywanie do pliczku parametrow blad nie wystepuje :P

--- Koniec cytatu ---

Tak byla juz o tym mowa przy wczesniejszym debugowaniu - klega EP08-015 zauwazyl, ze gdy jest wlaczone advdebug oraz debuglog, wtedy sie nie sypie. Teraz masz podobna jak nie ta sama sytuacje. Co moze to powodowac? Otoz moje przemyslenia na ten temat sa takie ze przyczyna takowej sytuaji byc moze jest zbyt szybkie liczenie kodu, chociaz to moze sie wydawac troche dziwne niektorym osoba, a gdy funkcje debugujace (zapisujace w miedzy czasie parametry do plikow) sa wlaczone, wiekszaja czas na policzenie tych niezbednych rzeczy. To tylko moja skromna teoria  i pewnie spotka sie z krytyka co poniektorych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej