Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
UNOFF REV290706
lagerkvist:
Po przetestowaniu najnowszej wersji paczuszki muszę przyznać, niestety, Moczników w dalszym ciągu nie daje się uruchomić. Zgodnie z prośbą zamieszczam więc odsyłacz do archiwum z wszytkimi plikami, które wchodzą w skład trasy Moczniki w mojej kompilacji Maszyny.
http://hyperupload.com/download/02ed2eab72/moczniki.zip.html
Pozdrawiam serdecznie!
Edit:
Rzeczywiście u mnie jest dokładnie tak, jak rzecze @ Profeta dwa posty niżej. Całkowo uruchamia się, nie uruchamiają się natomiast:
-Moczniki;
-Linia 546;
-Bochnia.
(Te trzy trasy miałem czas przetestować, podobnie jak @ Profeta.
Wydaje się, że pozostałe, próbowane na chybił trafił, ładują się.)
Sądząc po log.txt, nieprawidłowe umieszczenie pliku tła loadera nie wpływa na działanie programu.
Rozumiem, że wywalenie większości wagonów i wstawienie tylko jednego rodzaju rozwiązuje problem. Ale, czy dojdą Panowie do sedna? Bez usuwania składów?
queuedEU:
I csooo?.. Fajnie sie prowadzi wagony? ;)
1. wiem
2. chk loka, plik scn, -> gg
3. czekam
Profeta:
Więc tak...
Bałtyk i Całkowo działały już wczesniej (przynajmniej u mnie). W Mocznikach to kwestia taboru, a konkretnie wagonów decyduje o tym czy się sypie (jak zostawię wszystko prócz wagonów to sie uruchamia). Z tym, że te same wagony nie powodują wysypania się na innych sceneriach (typu 100 m prostego toru). Z ważniejszych scenerii nie uruchamia się jeszcze m. in. linia546, Jelitkowo i Bochnia. Kombinując dalej na Mocznikach pozostawiłęm tylko wagony:
node -1 0 505120-00256-5 dynamic PKP\Bd Bdu-0.tga 111a 0.0 nobody 3 0 enddynamic
wówczas się uruchamiało. Natomiast gdy dodałem wagon:
node -1 0 505120-00255-6 dynamic PKP\Syp #syp.tga syp 0.0 nobody 3 0 enddynamic
to się wykrzaczyło. Jakoś nie podobał mi się nazwa tekstury to zamiast niej wpisałem "bla" i wtedy się symek nie wysypał na wagonach Syp.
Testowałem na scenerii moczniki_eu06_eu07.scn i składy mam tam takie jak autor ustawił standardowo (nie dokonywałem żadnych zmian).
Druga sprawa. Loader_background się nie wyświetla gdyż symek chce go wczytywać z katalogu Qmod a plik ten znajduje się w data, stąd przy uruchamianiu wyskakuje błąd, który jednak, jak sądzę, nie ma wpływu na uruchomienie się symulatora. Zamiast obrazka mamy zielone tło ;)
Pozdrawiam!
queuedEU:
Ja bym tu raczej myslal badziej trojwymiarowo i zanim nym wylal swoje zale pobawilbym sie... ;)
node 600 0 505120-00255-6 dynamic PKP\Syp syp.tga syp 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node 600 0 505120-00255-6 dynamic PKP\Syp syp.bmp syp 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node 600 0 505120-00255-6 dynamic PKP\Syp syp syp 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node 600 0 505120-00255-6 dynamic PKP\Syp syp.jpg syp 0.0 nobody 3 0 enddynamic
No to do testow :)
btw. na gygy bede za jakies 30-59 minut
Profeta:
Myślałem bardzo trójwymiarowo i znalazłem klucz do rozwiązania problemu. Otóż kombinując z wysypującymi się wagonami Z1 i Syp zauważyłem, że od innych wagonów różni je jedynie rozmiar tekstury. Otóż exe 674 kB i pochodne wysypuje się na wagonach posiadających tekstury w formacie 1024X256 (lub 512X128 bo to to samo tylko w mniejszej skali). Wstawienie wagonów z teksturami w innym formacie powoduje, że symek się uruchamia. Zatem wydaje mi się, że wsytarczy Q abyś sprawił, że exe będzie obsługiwał ten format i możemy zapomnieć o problemach z najnowszym exe.
Pozdrawiam!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej