Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Budujmyż wagony ludzie moi drodzy!

<< < (5/30) > >>

Mariusz1970:
Napiszę coś co na pewno nie spodoba się moderatorom.
Brutalna prawda o taborze, o czym dużo ludzi wie, tylko nikt tego głośno nie mówi, otóż powstały do MaSzyny piękny tabor: loki, wagony. Nie ma ich ogólno dostępnych, ale duża część tego forum je posiada. Nawet Ci, co nie zrobili ani jednego modelu (do takich osób zaliczam się i ja). Do tego się już przyzwyczaiłem, bo nie mam na to wpływu, a jak nie ma się na coś wpływu, to pozostaje tylko zaakceptować sytuację. Autorzy przepięknych modeli muszą się z tym liczyć, że jak udostępnią swoje dzieło choćby jednej osobie, to po jakimś czasie tych osób będzie więcej i więcej. Każdy prędzej czy później nawiązuje prywatne kontakty i jeżeli osoba jest według oceny kogoś jest godna, to udostępnia jakieś modele, co nie są ogólno dostępne. Nie robię tutaj wyrzutów komukolwiek, tylko opisuję sytuację.
Gratuluję wszystkim autorom ładnych modeli. Mają ludzie talent i cierpliwość.
Nie chcę też rozpętywać jakieś gorącej dyskusji na ten temat.

Pozdrawiam
Mariusz

queuedEU:

--- Cytuj ---
Ja mam pytanie czy do tych pięknych wagonów znajdzie się równie piękny lok.
Drugie pytanie to jak taki tabor wpływa na ilość FPSów ?
--- Koniec cytatu ---

Niedawno pozwolilem sobie na instalacje XP, i zauwazylem ze ogolnie wydajnosc sie polepszyla, pierw myslac ze byl to efekt eksperymentow
z odpalaniem symka z odtwarzacza mp3 ;]. No coz jednak sie pomylilem mimo ze i tak pewne plusy byly. Do testu wrzucilem mixowany sklad na laczna sume ok 250.000 - 300.000 poly. Ku mojemu zdziwieniu fps byl w granicach 2-3 ramek, gdy w win98 przy samej EU04, ktora ma jak natenczas okolo 60.000p byl to slideshow wlasciwie ponizej 1fps. Reasumujac - jak  dla mnie ine jest tragicznie... A teraz objawje Wam jajemnice szechswiata moi drodzy, a ktora stanie sie waszym kluczem do sukcesu ;)

AnsiString asJajemnicaSzechswiata;

asJajemnicaSzechswiata = "AMD ATHLON 750 (698); RIVA TNT2M64 32mb; 164mb;";

Akvin:

--- Cytat: "queuedEU" ---A teraz objawje Wam jajemnice szechswiata moi drodzy, a ktora stanie sie waszym kluczem do sukcesu ;)
AnsiString asJajemnicaSzechswiata;
--- Koniec cytatu ---

Niech szmoc będzie z tobą...

Mariusz1970:
Ilosc_wagonow=40
Loko=EU07
f=800 ' Mhz
ram=128'MB
scenery=linia546

do
f=f+1
Ilosc_wagonow=Ilosc_wagonow-1
ram=ram+128
gosub sprawdz_fps
loop until fps>=25

Oto klucz do sukcesu. Brakuje jeszcze tam kilku czynników, ale co tam :)

Akvin:

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Ilosc_wagonow=40
Loko=EU07
f=800 ' Mhz
ram=128'MB
scenery=linia546

do
f=f+1
Ilosc_wagonow=Ilosc_wagonow-1
ram=ram+128
gosub sprawdz_fps
loop until fps>=25

Oto klucz do sukcesu. Brakuje jeszcze tam kilku czynników, ale co tam :)
--- Koniec cytatu ---

A ja (jeżeli dobrze to rozumiem ;) trochę bym to zmodyfikował. Jedną z wartości pozostawiłbym stałą (Ilosc_wagonow lub ram) aby być w zgodzie z zasadą:
- maskymalizacja efektu przy założonym nakładzie środków
lub
- minimalizacja nakładu przy założonym efekcie.

(to takie zboczenie ekonomiczne ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej