Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Lista obiektów ( modeli )
Mariusz1970:
Moje zdanie jest takie:
Jeżeli ktoś wypuszcza scenerie i są tam obiekty przez jego wykonane, to godzi się na to, aby jego np. domki były wykorzystywane przez innych (tak się też dzieje). Tak podpowiada logika. Np. Krzysiek wypuszczasz trasę z obiektem wieżowca, później ja w swojej scenerii w pewnym miejcu pisze includa do tego wieżowca to jakie jest złamanie praw, zwłaszcza, że Ty udostępniłeś to za free i ja swoją scenerię też. Jeżeli będziemy zbyt ograniczać twórców tras to nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Inna sprawa, kto miałby to uporządkować i uaktualniać na bieżąco.
Pozdrawiam
Mariusz
Krzysiek626:
Masz rację, a jednak parę osób było oburzonych na takie postępowanie.
Powinno być jak z teksturami w dziale download. Zrobiono udostępniono i można korzystać. Chyba ten temat nadaje się do działu propozycje a nie pomoc.
KAINE:
Napisałem to w dziale pomoc bo potrzebuje takiej pomocy, jeżeli masz taką listę i wystarczy w 3ds wstawiać obiekty gotowe to kawałek lini czy bocznicy zrobisz kilka razy szybciej dużo czasu można stracić na robieniu obiektu samemu, wiem że przy tym jest dużo uciechy ale można wybrać prostsze rozwiązanie.
Chciał bym zacząć budowę kawałeczka bocznicy kolejowej ale brakuje mi obiektów, posiadam mapy wektorowe i zamierzam zacząć :) jeżeli ktoś wie jak zrobić kozioł oporowy przez który nie da się przelecieć to zapraszam do opisania no i oczywiście jak wstawić koziołka :)
Pozdrawiam
PEKAP:
Koziołka wstawisz poprzez opcję File -> Merge w 3dsmaxie. A to jest link do niego:
http://www.eu07.pl/misc/staff/scenery/
Bart:
Bez sensu gadacie. No chyba że ja oczymś nie wiem. Patyki połówkowe nie były wypuszczone z oficjalnie wydanym modelem (jeśli chodzi o te o z EP09). Model wyciekł jak wiadomo razem z patykami.
O innych sytuacjach nie słyszałem. Jak możecie podać przykład to podajcie jak nie, to o czym ta rozmowa?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej