Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Poprawione światla YouBy'ego
hunter:
--- Cytat: "Poscikk" ---@hunter powiem Ci tak. Ja już napisalem to samo kilka postow wzesniej wiec nic nowego tuaj nie napisales. U mnie jest tez tak z epoka ze sie nakladaja na siebie szyba i wysiegnik.
--- Koniec cytatu ---
Dziwne, bo u mnie jest wszystko pięknie. Widzę wysięgniki, lasy (te tekstury są w tga).
youBy:
--- Cytat: "Hunter" ---Wszystko się da. Wystarczy takim programikiem textureconverter (był w którejś wersji MaSzyny) dać alpha channel na kolor czarny, zapisać pliki tga na bmp, a następnie przekonwertować je na *.tex . Wynik - brak problemów. Czemu? Bo światła są w teksturze tga i wysięgniki też i to wszystko się nakłada. Można zrobić odwrotnie - skonwertować światła na *.tex
--- Koniec cytatu ---
Odwrotnie się nie da, bo światła muszą być półprzeźroczyste, przez co mogą być tylko w tga (tex ma jeden kolor w całości przeźroczysty)
hunter:
--- Cytat: "youBy" ---Odwrotnie się nie da, bo światła muszą być półprzeźroczyste, przez co mogą być tylko w tga (tex ma jeden kolor w całości przeźroczysty)
--- Koniec cytatu ---
Ups, przeoczyłem to. Pozostaje jednak tylko modyfikacja engine lub oczekiwanie na SPT.
(lub porzucenie projektu, jest to najgorsze wyjście)
Driver24:
Ok. To w takim razie daje paczuszke:
http://hyperupload.com/download/016f6fb574/lights.zip.html
UWAGA!!
Jest to model od ET22-304 autora Akvina, wiec zgrac to do katalogu:
dynamic\pkp\ET22R
Nie sprawadzalem jak to wyglada z innymi modelami, ale jak swiatla sie spodobaja, to moge je zrobic w innych modelach do paczki całosciowej, ktora ma wyjsc niedlugo.
no i to chyba na tyle...
Kozi:
a Jak zrobiles ta noc w symulatorze?? jaki wpis atmo masz? mozesz tutaj podac?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej