Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Poprawione światla YouBy'ego

(1/9) > >>

Driver24:
Witam wszystkich. Od paru dni staram sie zrobic jak najrealniejsze światla do symka. Oto efekt moich prac:

Ale jest nastepujący problem: przeważnie znika trakcja, kotwienie i reszta co jest powyżej światla górnego.

od czego zależy przenikalnosc tekstury i wlasciewie jak temu zaradzic by bylo ladnie wszystko widac?[/img][/url]

Poscikk:
Gratulacje. Swietna robota. A z tym znikaniem elementow na gorze to sie nie przejmuj bo to jest wina silnika graficznego i nakladania sie na siebie dwoch tekstur.

hunter:

--- Cytat: "Driver24" ---Ale jest nastepujący problem: przeważnie znika trakcja, kotwienie i reszta co jest powyżej światla górnego.
--- Koniec cytatu ---

Masz stare exe? Ściągnij te z DEVS lub żeby nie szukać:
http://members.lycos.co.uk/air4/eu07.zip

Pozdrawiam.

Driver24:
Nowe exe nic przy tym nie zmienia. Testowałem przy starym exe i nowym. wyświetlaja sie te same błedy. Ale co dziwne, nie które przeciez odcinki trasy świetnie przez te światla widac.  Od czegóż to zależy? Od ilosci zastowanych tekstur na danym fragmencie? hmmm... chyba nie.
Bardzo lubi jeździc w nocy na symku i w realu, dlatego chce cos z tymi światlami zrobic... Jeżeli sie nie uda, to najwyżej takie światla wydam w paczce...

Poscikk:
Nie sadze zeby to od tego zalezalo. Mysle ze sie tekstury nakladaja na tekstury. Bo widzisz zeby podswietlic ta trakcje musi sie nalozyc tekstura swiatel czyli o ile sie nie myle light.tga na zwis.tga A jak sie naklada tga na tga to jest konflikt i tak sie dzieje. Ja mam tak samo jak patrze przez szybe ep09. Wiec nie przejmuj sie bo @youBy tak zrobil, ze jak blisko torow byl las to tez zanikaly trojkaty i bylo takie wyciecie w formie trojkata prostopadlego z podstawa na trawie i wierzcholkiem na szczytach drzew.
Wiec nie przejmuj sie bo odwaliles kawal dobrej roboty.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej