Witam!!!
Jako, że pojawiła się taka możliwość poprawiłem model ET22 tak, by w większym stopniu przypominał prawdziwego "byka". Zmiany, które poczyniłem to głównie
zmiana kształtu czoła lokomotywy, a także dachu. Pociągnęło to za sobą konieczność ponownego zmapowania tekstury, jednakże model korzysta nadal z tych samych tekstur co wcześniej. Model, który przerabiałem miał już poprawione kilka rzeczy, m. in. dodane poręcze (zostawiłem je nie zmieniając na moje znane z ET22-304 lub EP23, gdyż są prawie identyczne, dodałem jeszcze jedną poręcz, której nie było - między przednimi oknami), półki (podobnie jak w poprzednim wypadku), poprawione zderzaki (nieco je jeszcze zmodyfikowałem, tak aby się ładnie mapowały z tekstury), ogrzewanie (zmieniłem je na moje, które było w ET22-304), drut na dachu (zostawiłem ten co był poddając go lekkiej modyfikacji, natomiast wymieniłem wszystkie izolatory na nowe - mojej produkcji), drabinki (zostały oryginalne). Ponadto dodałem trąbki od syreny, półki/podesty na dachu. Zmodyfikowałem górne lampy tak by nie wchodziły w kabinę, a także zmieniłem nieco kształt odgarniacza. Dodałem do kabin ten patent youByego na "niebujanie".
Później zamierzam wykonać jeszcze wersję z wiadrami, z halogenami (rekin), ET22-2000 (kolega EP08_015 zrobił już nawet teksturę z tego co widziałem) i może jeszcze 201Eg (wersja marokańska). Te wszystkie rzeczy jednak dopiero przez wakacje.
Nie mam pojęcia kto jest autorem tych poprzednich poprawek także niech się pod tym podpisze również. Jeśli zaś nie zgodzi się na to by te kilka elementów, które dorobił było udostępniane to w kolejnych wersjach zostaną one zastąpione tymi z ET22-304, a część będzie trzeba dorobić.
Podziękowania kieruję do kolegi @youBy, który pomógł w niektórych kwestiach i przetestował model.
Oto screen:
http://img217.imageshack.us/my.php?image=et22screen9lp.jpgA oto paczka z modelem:
http://hyperupload.com/download/02082e9163/201E.rar.htmlUWAGA! Wypakować do głównego katalogu MaSzyny. Polecam ściągnięcie sobie kilku tekstur z działu download, aby uatrakcyjnić sobie symulację.
Pozdrawiam i miłej jazdy życzę!!!
PS. Jeśli ktoś jest chętny do poprawienia wszystkich istniejących tekstur ET22, tzn. usunięcia z nich namalowanych poręczy czy sprzęgów od ogrzewania to niech to uczyni i udostępni w wątku :)