Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Czy jest możliwość...
youBy:
--- Cytat: "andrev1989" ---No tak, ale poprzez edycję modelu da się go tam "wkleić" i będzie wyświetlał cały czas ten sam napis, ale czy dało by się zrobić tak, by wyświetlał się napis wprowadzony przez nas?
--- Koniec cytatu ---
teoretycznie można zrobić, tylko czy chce się komuś zapalać poszczególne pixele osobno (przygotowywać plik tekstowy z odpowiednimi danymi)?
Gryzak:
W "v bus-ie" jest taki wyswietlacz
wystarczy wcisnąc 5 i potem wybierasz ulice na która jedziesz tylko ze tu była by miejscowosc
andrev1989:
--- Cytat: "Gryzak" ---W "v bus-ie" jest taki wyswietlacz
wystarczy wcisnąc 5 i potem wybierasz ulice na która jedziesz tylko ze tu była by miejscowosc
--- Koniec cytatu ---
Można by zrobić na tym wyświetlaczu, nazwy miejscowości (w scenerii) takie jak są dostępne i zelektryfikowane, a ponad to żeby była możliwość dodania własnego napisu.
Pozdrawiam.
youBy:
--- Cytat: "Gryzak" ---W "v bus-ie" jest taki wyswietlacz
--- Koniec cytatu ---
wiem jak jest w Vbusie, i wiem też, jak jest to zrobionione. Ta metoda raczej odpada
--- Cytat: "andrev1989" ---
Można by zrobić na tym wyświetlaczu, nazwy miejscowości (w scenerii) takie jak są dostępne i zelektryfikowane, a ponad to żeby była możliwość dodania własnego napisu.
--- Koniec cytatu ---
Najpierw musi być wyświetlacz :)
Tolein:
Ja proponuję do tego wyświetlacza dodać jeszcze P4, 1024MB DDR-RAM, Radeona X1950 Pro, wszystko oczywiście w ladnej obudowie i odpalić na tym MaSzynę ;)
Tak serio to nie przesadzacie trochę? Chcąc się trzymać realizmu, to ja bym zrobil raczej taki ladny notesik w jakimś uchwycie i na nim wstawial rozklad, np. z txt. A jeszcze lepszy bajer by byl, jakby trasa byla dluga i kartki się same przewracaly... :D A jeszcze oprócz tego po kliknięciu jakiegoś klawisza się pokazywal notesik w dloni. To by bylo fajne.
A to się chyba da zrobić (można pominąć przewracanie kartek), tylko trzeba by dodawać obiekt w odpowiedniej odleglości, z przygotowaną wcześniej teksturą (rozklad jazdy). I ten obiekt by tak się ustawial, że by wyglądalo jakby to bylo napisane na papierze, który byl wyrenderowany wieki temu w 3dsmaxie, w środku kabiny. :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej