Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Przechyłka
Paul:
Rozumiem że nikt już nie zajmuje się "starym" symulatorem (exe) i nie będzie to poprawiane?
Pozdrawiam, Paweł
Mati_An:
Tabor przechylający się w różne strony to nie wina nowego exe tylko modeli. Kabiny przechylają się w jedną stronę a pudła i przedsionki w drugą (pod tym względem najlepiej zachowuje się siódemka i pochodne). Co do znikania składów:
przy takim wpisie
--- Kod: ---trainset none start 150.0 0.0
--- Koniec kodu ---
skład znika w pewnym miejscu,
przy takim wpisie
--- Kod: ---trainset none start 10.0 0.0
--- Koniec kodu ---
skład (dokładnie lokomotywa, bo tym jechałem) już nie znika i udało mi się dojechać do końca (to chyba Bielsko Biała Wschód, OIDP).
Co do przechylania, modele trzeba przerobić tylko nie wiem jak (jeszcze).
Pozdrawiam.
Paul:
Dzięki za oświecenie. A sceneria to odcinek Kęty - Kozy, dorobiłem już torowisko do BB Wschód (planuję to jeszcze pociągnąć w drugą stronę do Wadowic, a BB Główna z racji wielkości chyba będzie musiała poczekać na nowy silnik graficzny :-)). Teraz próbuję uporać się z pochyleniami (niemałymi zresztą) - płaski teren to oczywiście prowizorka. Może coś kiedyś z tego wyjdzie, ale nic nie obiecuję...
Pozdrawiam, Paweł
andrev1989:
--- Cytat: "Paul" ---Dzięki za oświecenie. A sceneria to odcinek Kęty - Kozy, dorobiłem już torowisko do BB Wschód (planuję to jeszcze pociągnąć w drugą stronę do Wadowic, a BB Główna z racji wielkości chyba będzie musiała poczekać na nowy silnik graficzny :-)). Teraz próbuję uporać się z pochyleniami (niemałymi zresztą) - płaski teren to oczywiście prowizorka. Może coś kiedyś z tego wyjdzie, ale nic nie obiecuję...
Pozdrawiam, Paweł
--- Koniec cytatu ---
To powodzenia przy tworzeniu i czekamy na trasę.
Pozdrawiam.
youBy:
--- Cytat: "Mati_An" ---
Co do przechylania, modele trzeba przerobić tylko nie wiem jak (jeszcze).
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem to trzeba wyprostować pivoty w plikach max i wyeksportwoac modele ponownie. Porównywałem sobie kiedyś (nawet przed chwilą) modele 203E-A.t3d i 203E-B.t3d autorstwa @Barta z Downloadu. Model "B" został obrócony o 180 stopni w stosunku do "A", ale razem z Pivotem, co powoduje, że model "B" wychyla się obecnie w drugą stronę
Nawigacja
Idź do wersji pełnej