Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MaSzyna 1 - Reaktywacja
CTL:
Się ludzie kłucicie, a ja to sobie tak obserwuje i przy okazji robię swoje - czyli modele. Postanowiłem że moje modele będą dostępne dopiero pod SPT gdyż będzie on dawał większe możlwości działania moim modelom niż obecna maszyna, chociażby biorąc pod uwagę diesle (ile juz ich zrobiłem z 8?:-)) lub EM10. Może i SPT nie pojawi się za szybko ale elementy do SPT są wciąż min przezemnie tworzone. Absolutnie nie widzę zasadności tych kłutni tutaj, niech sobie jedni pracują nad Maszyną a inni nad SPT bez zbędnych zaczepek i będzie si.
Mariusz1970:
Ktoś usunął mój post, no trudno. Pisałem, aby zakończyć tą dyskusję.
Tylko nie rozumiem usunięcia tego postu, zresztą dużo w życiu nie rozumiem, jedna rzecz w te czy wewte.
Bart:
Vampirek: chyba kpisz że kakish miał modele wystawione na swoim FTPie - co za bzdura!. Wiem co na nim było i napewno nie bylo moich modeli tam.
Co do egzystowania dwóch projektów. BZDURY! dajecie się zgłuszyć Epkowi czy youbemu. Jeśli Shaxbee się wkurzy i odejdzie to na SPT będziecie tak długo czekać aż szanowni programujący z NKT zechcą skonczyć starego symka, potem odnajdą się w kodzie i zechcą od początku (bo zrozumieć czyjegoś szybko nie sposób) napisać.
Dzis mija rok odkąd SPT wygląda tak jak dziś - to oznacza że od roku się nic nie zmieniło. Dlaczego? Bo ci co mogą coś stworzyć wolą kończyć trupa.
Nie mam nic przeciwko tworzeniu tekstur czy tras do starego symka. To jest wskazane żeby można było spokojnie robić nowego. Ale mój Boże nam są potrzebni WSZYSCY programiści.
Napisze tak: ten kto programuje dla starego symka wstrzymuje nowego i robi to świadomie (bo nowy go wogóle nie interesuje), lub nie świadomie (bo nie wie o nowym nic).
Piszecie że zgłaszaliście się z chęcią pomocy do SPT. Programistów nie zauważyłem, a modelarzy nie potrzeba bo po co modele jak nie ma ich gdzie wstawiać?. Zresztą BochunIC - odpisywałem Ci w kwestii modeli co miałeś poprawić itp, odpisałeś "ok" i tyle było współpracy.
Kiedy wyjdzie SPT? wtedy kiedy chłopcy programiści będa mieli czas to napisać... Shaxbee sam napewno nie napisze idealnego symulatora kolejowego. Więc o date pierwszych wersji SPT pytajcie Speeda czy youbego - to są przyszli programiści SPT, o ile kiedyś stwierdzą że już starty symek jest definitywnie wykonczony i nic się nie da w nim dorobić.
Albo faktycznie wziąć się za starego symka bo mając takich programistów (nie interesujących się) można o SPT zapomnieć.
"NKT obrzucam błotem" - możecie tak mówić, w każdym razie nie uśmiecham się do nich bo tak jak napisałem - każde grzebanie w starym symku opóźnia nowy. firefoxfan dobrze napisał - już chciałem nobla mu dawać, szkoda że się wycofał i napisał taką bzdurę... :(
Jeszcze raz napiszę. O termin wyjscia SPT pytajcie NKT.
Pozdro
Akvin:
--- Cytat: "Bart" ---Nie mam nic przeciwko tworzeniu tekstur czy tras do starego symka. To jest wskazane żeby można było spokojnie robić nowego. Ale mój Boże nam są potrzebni WSZYSCY programiści.
--- Koniec cytatu ---
To chyba sedno problemu. Jednak nie można nikogo ciągnąć na siłę. To że nie będzie NKT nie znaczy że SPT wyjdzie szybciej. Niektórzy poprostu wgryźli się w MaSzynę i być może narazie głównie nią się interesują. Poprostu jest już troche osób robiacych lepsze czy gorsze tekstury, modele, scenerie. Nie ma za to programistów - takich którzy rzeczywiście byliby w stanie poświecić uwagę SPT. Do MaSzyny natomiast rzeczywiście brakuje choćby tekstur. Takie loki jak SM42 czy SM31 cierpią na chroniczny ich brak.
Ja nie znam relacji panujęcych pomiedzy twórcami, nie wiem kto jest przyjacielem a kto wrogiem... ale może spróbujcie zapomnieć o tym co złe i jeszcze raz spokojnie pogadać.
firefoxfan:
--- Cytat: "Bart" ---(...) firefoxfan dobrze napisał - już chciałem nobla mu dawać, szkoda że się wycofał i napisał taką bzdurę... :(
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam cię Bart, że cię zawiodłem... Gdybym tylko umniał poważnie programować (umniem coś napisać, ale poziom tego jest strasznie niski... bliżej serca mam PHP...), to chętnie pomógłbym w projekcie SPT. Może poszukam kogoś, kto chciałby się włączyć w ten projekt (chyba dam jakieś ogłoszenie np. na webbazarze).
Nadal sądzę, że projekt Maszyna 1 powinien zostać wrzucony w kąt. (Jeśli coś dodawać, to jakieś żeczy, którzych naprawdę brakuje, z tym, że trzeba także przygotowywać wersję możliwą do zaimportowania do SPT.)
Pozdrawiam i idę dawać ogłoszenie o pracę dla programisty(ów - im więcej tym szybciej, nie?).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej