Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MaSzyna 1 - Reaktywacja

<< < (15/15)

EP08_015:

--- Cytuj ---Co do egzystowania dwóch projektów. BZDURY! dajecie się zgłuszyć Epkowi czy youbemu.
--- Koniec cytatu ---

Mozesz nas nie obrażac? To ze trzymasz z @shaxbe i jestes w SPT i robisz bajecznie piekne modele, wcale niedaje ci prawa do obrazania nas. Rób swoje a my bedziemy robić swoje i każdy w spokoju zajmie się tym co robi ale na litośc boską bez obrazania. I dziwisz się czemu nikt z NKT nie chce z tobą działac? dlatego że nas obrażasz za każdym razem przy okazji wypowiedzi a to napewno nie skłoni nikogo z nas do tego by Ci pomóc. Ja już się wycofałem z tych fotek budynków o których rozmawialiśmy, za twójstosunek domnie i innych z NKT. Wybacz ale ja tu staram się jakiś kompromis wypracować a ty nas tu obrażasz i celowo te dyskusje podjudzasz by wybuchła kłótnia. Tego własnie chcesz? bo ja akurat nie.

--- Cytuj ---Ja nie znam relacji panujęcych pomiedzy twórcami, nie wiem kto jest przyjacielem a kto wrogiem... ale może spróbujcie zapomnieć o tym co złe i jeszcze raz spokojnie pogadać.

--- Koniec cytatu ---

To ja ci wyjasnie. Tym wrogiem najwiekszym jestem ja przynajmniej dla jednej osoby z SPT a mianowicie @Barta, z którym niegdyś udawało się znaleźć wspólny język, jednak poglądy nas mocno podzieliły, a o mozliwości dogadania się nie ma mowy chyba ze kolega @Bart zmieni stosunek i podejście do do mnie u uszanuje mój pogląd co do starej wersji symka, leżącej mi głeboko na sercu.

Zresztą o co @Bart ma do mnie pretensje? czy ja pisze kod? i grzebie w zródłach? chyba nie ja tylko robie w teksturach, nikomu niepotrzebnych, i robie to wyłącznie dla własnej przyjemności ale pamietam jak zezlił się na mnie ze wydałem PASSENGER_PACKA i kiedy go tworzyłem, nazwał mnie ale początkowo zartowliwie "Nebulla Killer" i stąd wzioł się skrót "Nebulla Killer Team". Jednak sama nazwa nigdy nie miała nacelu uprzykrzanie zycia i utrudnianie prac nad Nebula a obecnie SPT.

Post jest skierowany wyłacznie do Ciebie @Bart. Do nikogo więcej z SPT Team-u.

youBy:

--- Cytat: "Bart" ---Vampirek: chyba kpisz że kakish miał modele wystawione na swoim FTPie - co za bzdura!. Wiem co na nim było i napewno nie bylo moich modeli tam.
--- Koniec cytatu ---
A ja mogę powiedzieć, że były. I nie dlatego, że @Vampirek jest w mojej grupie, tylko dlatego, że ściągnąłem sobie kiedyś kiedyś, dawno temu (bardzo dawno) to z konta @Kakisha na eu07.

--- Cytuj ---Piszecie że zgłaszaliście się z chęcią pomocy do SPT. Programistów nie zauważyłem
--- Koniec cytatu ---
Rozmawiałem z @ShaXbeem i na obecnym etapie prac nie mogę pomóc. Chyba wiesz, co się teraz dzieje. Jak coś już będzie ustalone, to nie ma problemu. Ale na poziomie koncepcji to nie pomogę. Chcesz linka do odpowiedniego posta? Z resztą ShaXowi już troszeczkę pomogłem (tak przynajmniej sądzę).

--- Cytuj ---Kiedy wyjdzie SPT? wtedy kiedy chłopcy programiści będa mieli czas to napisać... Shaxbee sam napewno nie napisze idealnego symulatora kolejowego. Więc o date pierwszych wersji SPT pytajcie Speeda czy youbego - to są przyszli programiści SPT, o ile kiedyś stwierdzą że już starty symek jest definitywnie wykonczony i nic się nie da w nim dorobić.
--- Koniec cytatu ---
Ogólnie mówiąc, w każdym programie można zawsze coś dorobić. Ja chciałbym w spokoju skończyć swoje (nie jest tego dużo, a nawet mówiąc mało w porównaniu z pracą innych) i dołączyć to do exe dostępnego w dziale DEVS. Jednak nie idzie tego zrobić bo jest jedna wielka gadanina, której nie można zaradzić i której nie rozumiem.
--- Cytuj ---Jeszcze raz napiszę. O termin wyjscia SPT pytajcie NKT.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, tego nie będę do końca komentował. Ja chcę pomóc, ale chcę też skończyć swoje i dołożyć do obecnego exe, co nie jest mi dane zrobić (nie mam jak tego dokleić).

--- Cytat: "firefoxfan" ---Nadal sądzę, że projekt Maszyna 1 powinien zostać wrzucony w kąt. (Jeśli coś dodawać, to jakieś żeczy, którzych naprawdę brakuje, z tym, że trzeba także przygotowywać wersję możliwą do zaimportowania do SPT.)
--- Koniec cytatu ---
Przez długi długi czas o nowej wersji było wiadomo tylko tyle, że będzie fajniesza, szybsza, i wszystko tam będzie. I to było wszystko. Stąd zacząłem coś tam dorabiać do MaSzyny 1. Też uważam, że jest to projekt już przestarzały, ale jednak nie wolno porzucać pracy z dnia na dzień, szczególnie jak się przejdzie od razu na bezrobotne.

Poza tym pozdrawiam i życzę zażegnania konfliktu oraz owocnej współpracy przy tworzeniu symka

Bart:
Obrażać? Epek, chyba coś mylisz. Wydaje mi się że masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu - "nie dajecie się zgłuszyć" tzn "nie wierzcie" co?! kłamstwo napisałem?! Mam zacytować Twoje: "nie dajmy umrzeć staremu symki"? - w ten sposób próbujesz wypracować jakiś kompromis o którym piszesz? Tak pomagasz SPT? Wszak Epek twierdziłeś że możemy mieć dwa symulatory jednoczesnie, tak? i wychodzi na to że nie ma żadnego!! Więc napisz jeszcze raz: gdzie Cię obrażam? Jesteś mocno przeczulony i kierujesz to wszystko za bardzo do siebie.

Myślisz że kłótnie są moim celem? Nigdy w życiu. Chce żeby wszyscy przetarli oczy. Ja też byłem scepytcznie nastawiony do nowego symka, póki się nim nie zainteresowałem na dobre. Wcale nie czekałem aż ktoś mi łaskawie wytłumaczy co i jak działa tylko sam cały czas pytałem.

Przytoczę pewną sytuacje - Gdy Polska miała wejść do UE, Lepper grzmiał: "unii stanowczo mówimy NIE!!", no ale jednak weszliśmy i co zrobił Lepper? jako pierwszy ustawił się po kase dla rolników od UE i był jednym z tych co wzieli najwięcej.
Czy Twoja postawa wobec nowej wersji symulatora będzie taka sama? Najpierw be, a jak już coś to pierwszy byś chciał się pobawić??

Co do współpracy. Ba! wielkie mi coś! Epek wycofał się ze współpracy, która miała wyglądać tak: Epek ma CD ze zdjęciami z których można zrobić budowle. Oczywiście jest się chętny podzielić (super), no ale najwygodniej to wysłać całą płyte mi do domu a ja mam się przegrzebywać przez setki zdjeć, sobie je prostować, retuszować a potem mogę robić z nich budynki (no bo przecież to tylko mi na tym zależy). Po nacikach Epek OBIECAŁ że wynajdzie 50mb najlepszych fot i je wystawi gdzieś na FTPie już obrobione. To było na początku grudnia 2005r. Oczywiście g...uzik zrobił. Mineły 4 miesiące i ani jedno zdjęcie nie dotarło. A teraz pisze "że się wycofał ze współpracy" "WSPÓŁPRACY"!

idź i sprawdź co oznacza termin "współpraca"

Teraz sobie pisz że jesteś obrażony.
Tak wogóle wcale nie liczyłem na te zdjęcia, ani nie miałem ochoty sie nimi zajmować (dlatego nie chciałem zebyś mi to przysyłał), kiedyś może...
Ja Epek wcale nie licze na współprace z Tobą (bo w czym?), ani wcale nie chce żebyś przestawał kochać starego symka. Może za głośno o tym poprostu mówisz? Kochasz symka to kochaj (tylko cichaczem) - gdybyśmy dali symka 2 lata temu zakatrupić już dawno bawilibysmy się nebulą... niestety tak jak teraz każdy kto umiał chciał jeszcze coś w starym dorobić -> efekt? główna osoba od nebuli odeszła. Raz już został popełniony ten błąd czy go powtórzymy?"...to my Polacy..."

Poza tym Epek sam na forum się przyznałeś że kiedyś trzymałeś kontkat ze wszystkimi i Ci się dobrze i przyjemnie rozmawiało. Teraz jakby się wszystko urwało. Więc może problem leży po Twojej stronie, skoro z tyloma osobami nagle straciłeś dobry kontakt? Z mojej strony wręcz przeciwnie, mam więcej trwalszych kontaktów.

Wracając do sprawy SPT vs NKT. Jestescie i będziecie - nie mam nic do tego, twórzcie trasy i tekstury. Liczyłem Epek poprostu na to że nie będziesz klaskał, gratulował kolegom (popierał ich) którzy obligują się "podłubać jeszcze" w starym symku. Pisałeś owszem że nie możesz ich zmusić do zmiany zainteresowań, ale tworząc kolejną listę rzeczy do zrobienia (w starym symku) napewno nie zbliżysz ich do próby zmiany decyzji.

youby: trzeba się interesowac i jeszcze raz interesować (pod warunkiem że Ci zależy). Czy wiesz za ile dni Shax będzie zmuszony przerwać na kilka miesięcy prace nad SPT?
Poza tym - ja własnie rzuciłem prace w ostatnią niedziele i przeszedłem na bezrobotne i... jest mi z tym super. Odkryłem że teraz mam wiecej czasu na poznawanie rzeczy nowych :).

Również jestem za skonczeniem tej dyskusji bo do niczego ona nie prowadzi. Nikt z SPT nie przejdzie spowrotem do NKT, ale w drugą stronę też ruchu nie należy się spodziewać. Przykre
youby napisał: "Poza tym pozdrawiam i życzę zażegnania konfliktu oraz owocnej współpracy przy tworzeniu symka" - głupio jest współpracować samemu ze sobą (bo nie ma np. drugiego programisty)

Zresztą niepotrzebny post. Programistów nie ma i dalej nie będzie.

Może niech się Dobry Kolega Epek jeszcze wypowie i kończmy tę dyskusje pojednaniem.

EP08_015:
Co do zażegnania konfliktu mówię stanowczo TAK. Ale cały czas wspominam jak to było kiedy pokazywałes mi nowości jakie tworzysz. Pokazywałeś co nowego, gdzie są niedociagnięciia i co do poprawy itd... tak samo Oli_eu gdy tworzył EP01 i EL200 a potem EP02 i na końcu EP05 i ET21, na bieząco sledziłem Wasze poczynania w modelach i z nadzieją oczekiwałem nowych więści z "frontu". To samo pokazywał mi CTL i ZT Poznań kiedy tworzyli swoje modele. Nie ukrywam, że zawsze interesowały mnie modele, gdyż jestem po TK z wydziału trakcja elektryczna. Gdzie to rozmowy? gdzie te miłe dyskusje? Szkoda że to wszystko minęło, ale czy wróci? Przypomina mi się też, jak jeszcze @Winger robił lampke ogrzewania pociągu i światła, a ja w podziekowaniu na spotkaniu w Bydgoszczy dałem mu reklamówke piwa i 3 czapki kolejarskie. To były piekne czasy i zawsze je miło wspominam.

No więc nim moderator już zamknie ten wątek dopowiem jeszcze - fajnie by było poczuć się tak jak dawniej.

No to tyle. Pozdrawiam i liczę ze znajdziemy wspólny język porozumienia.

CT:
Tym miłym akcentem kończymy dyskusję. Wszystko zostało chyba wyjaśnione.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej