Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MaSzyna 1 - Reaktywacja

<< < (2/15) > >>

Cesky Kretek:

--- Cytuj ---
Kończenie maszyny w waszym wydaniu zajmie jakieś 10 lat...
--- Koniec cytatu ---

Tak SPTowcy... narazie nam zrobienie np. dymu zajeło ile czasu, a ile wam zrobienie całej tej nebuli/SPT... jaka jest tu proporcja... ? To po co ta wojna? Nie można żyć w pokoju? Kiedy zakopiecie topór wojenny?

CT:
Mam takie pytanie do Prezesa NKT :) Po co robicie tekstury  LINK do nowych EU07 Barta, skoro są to modele nieoficjalne ( nie ma zgody na publikacje) i przeznaczone do SPT?

Cesky Kretek:
Heh, no i już zmiana tematu. Widzisz: mogliśmy dać ten topic do jakiegoś ukrytego działu i nie było by sprawy. Zauważ że nie rozprowadzamy modelu. Odpowiedzialność karna nic nie ma do rzeczy jeżeli napisze na dole "Wszystko jest robione w celach edukacyjnych" i żaden prawnik mnie nie skaże za jakieś "piractwo". Chyba, że autorzy tekstur (stare modele) nie wyrażą zgody na przerobienie ich na nowe mapowanie, to wtedy muszę usunąć... (czekam aż (może...) zacznie ktoś ich (autorów) przekabacać na to, co napisałem wyżej.
Pozdrawiam, życzę miłej pracy nad SPT.

P.S.: Może prezesem nie jestem, ale to jest moje zdanie...

EP08_015:
Modele nie sa i nigdy nie będą przez nas upubliczniane w żaden sposób. Teksture robi osoba owszem pod nowe modele barta podobnie jak kolega (niezwiązany z nami) EU05, który na swoim FTP ma ich kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt ogólnie dostepnych. Na naszych ftp-ach ani w żadnym linku na stronie nie znajdują się odnośniki do plików T3D modeli @Barta. Pozatym jak wiadomo modele eu07 @barta wyciekły do szerszej liczby osób o czym wiadomo od dawna. A teksturki robimy dla samych siebie, no bo po co je dawać publice? skoro "nikt" z nich nie skorzysta. A jak ktoś o teksturke poprosi lub ściagnie bo posiada modele @Barta to cóż to nie przestepstwo. Teksturki nie są własnością autora modelu, te zrobione przez nas.

|andy|:

--- Cytat: "EP08_015" ---(...)Teksture robi osoba owszem pod nowe modele barta podobnie jak kolega (niezwiązany z nami) EU05, który na swoim FTP ma ich kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt ogólnie dostepnych. (...)
--- Koniec cytatu ---

Tyle tylko, że EU05 robi je w porozumieniu z Bartem od daaaawna (zanim wytworzyły się podziały na NKT i inne). A te Wasze obrazki, przynajmniej wg mnie, mają być przysłowiową kiełbasą, która ma zwabić jak największą liczbę ludzi.

--- Cytat: "EP08_015" ---A teksturki robimy dla samych siebie, no bo po co je dawać publice? skoro "nikt" z nich nie skorzysta.
--- Koniec cytatu ---

To po co są udostępnione "publice"?

--- Cytat: "EP08_015" ---Na naszych ftp-ach ani w żadnym linku na stronie nie znajdują się odnośniki do plików T3D modeli @Barta.
--- Koniec cytatu ---

Przynajmniej oficjalnie.

Zaznaczam, że nie opowiadam się za żadną "frakcją", tylko trochę wkurza mnie sprzeczanie się kto jest lepszy i wykorzystywanie, jakby nie było, cudzego dorobku (częściowo - mówię o siódemkach) do zwerbowania ludzi do swojego "obozu". Mało tego, podpisujecie to wszystko "Avatary firmowe". Jakie one firmowe?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej