Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowa traska
PEKAP:
Lenght>500 oznacza chyba, że do scenerii wstawiłeś tor o długości większej niż 500m.
Poscikk:
Tylko jest taki problem że dłuższy niz 500 się nie da a wywala mi ten komunikat przy wczytywaniu textury tarczy semafora b.bmp
Postaram się jak najszybciej wkleić tu screena jak wygląda wiata. wiem że ma długość 400m. A oto fotka wiaty:
Quark-t:
Peron masz dośc daleko od toru. Podjedź jakimś wagonem i zobacz czy ludzie wysiadając nie będą musili się potem na niego wspinać.
I skąd to takie przebielenie torów w oddali?
A semki przy peronach zastanów się czy z paskami, bo coś mi sięwidzi, że nie wstawiłeś zwrotnicy o Vmax >40 na zboczenie.
Poscikk:
--- Cytat: "Quark-t" ---Peron masz dośc daleko od toru. Podjedź jakimś wagonem i zobacz czy ludzie wysiadając nie będą musili się potem na niego wspinać.
--- Koniec cytatu ---
To moja pierwsza traska więc stąd to niedociągnięcie. Dzięki za uwagę i zaraz to poprawię.
--- Cytat: "Quark-t" ---I skąd to takie przebielenie torów w oddali?
--- Koniec cytatu ---
Atmosfera i Światło nie są zdefiniowane więc stąd to przebielenie.
--- Cytat: "Quark-t" ---A semki przy peronach zastanów się czy z paskami, bo coś mi sięwidzi, że nie wstawiłeś zwrotnicy o Vmax >40 na zboczenie.
--- Koniec cytatu ---
Tak nie wstawiłem takiej i zrobię bez pasków. Ponowne dzięki za uwagę. I teraz do rzeczy. Na górze umieściłem zdjęcie wiaty. Gdy chcę zapisać ją w formacie t3d to sie normalnie zapisuje. Gdy chcę zobaczyć ile ona waży to pokazuje że zero i gdy otwieram notatnikiem to tam nic nie ma a (dla przykładu)W27.t3d ma jakieś dane wpisane w t3d. Powiedźcie mi co ja źle robie że nie moge zapisać modelu wiaty?
KURS90:
Nie skonwertowałeś tej wiaty do Editable Mesh. A pliki T3d przyjmują tylko editable mesh. Aby skonwertować zaznacz poszczególne obiekty, kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz Convert To: -> Convert To editable mesh. Oczywiście w plikach T3d musisz też wyznaczyć hierarchię i przeprowadzić od nowa mapowanie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej