Autor dał poprawkę w wątku drawinowo do końca i z poprawką działa dobrze.
Tak na szybko z tego co pamiętam, co potrzeba, w przypadku drawinowa od rana
1. Słup trakcyjny w torach stojący na wjeździe do Grabókwa od strony Drawinowa;
2. Składy trzeba podmienić, żeby to dostosować do najwnowszej paczki plus, żeby rewizje się zgadzały i potem to sprawdzić, (żeby nie było tak jak swego czasu z podmienioną przeze mnie ALk-ą, która po podaniu rusza z Grabówka w przeciwnym kierunku pomijając S1 i w okolicach Włodowic się wykoleja);
3. Ostatnia paczka drawinowa od rana w pierwszej wiadomości w wątku zawiera poprawkę terenu we Włodowicach (ale niestety teren na części spalinowej w jednym miejscu się rozjedzie) - paczka z terenem od @Transkeia dołączona do drawinowa do wieczora nie zawiera tej poprawki we Włodowicach (za to teren w części spalinowej został przez autora poprawiony)
4. Przejazdy kolejowo-drogowe nie są oskryptowane (ale tam nie ma ruchu samochodów zrobionego)
5. Brak oskryptowanych komunikatów radiowych - miały być - były już nawet skrypty do nagrania przygotowane przez @Transkeia i chętni do nagrywek, ale ostatecznie nie zostały zrobione (są tylko komunikaty od kierownika do odjazdu)
6. Kilka drobnych poprawek (np. tablice pozostałość po starych peronach, pojedyncze wiszące trawki) - nie ma tego wiele.
7. Strutkurę plików dostosować do maszynowych wytycznych (jeżeli takie w ogóle istnieją - bo mam tutaj wątpliwości, przeglądając sobie jak to jest zrobione w różnych wydanych w ostatnim czasie sceneriach).
Z Drawinowem do wieczora, jest problem ze składami (autor się wkurzył na podmiany taboru dokonywane w jego scenariuszach, które były bez "ładu i składu" i zakazał oficjalnie podmieniać), plus w przypadku ew. łączenia w jedną paczkę to pozostaje w/w problem dwóch różnych plików z terenem i ogólnym brakiem komunikatów radiowych w scenariuszach wieczornych.
Edit: Teraz sprawdziłem i trzyletni okres zakazu podmiany taboru w scenariuszach drawinowa do wieczora już upłynął, także to już nie jest przeszkodą do wydania.