Autor Wątek:  EN57 - crash przy zmianie jednostki  (Przeczytany 175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Provo24

• Otrzymane polubienia: 13
EN57 - crash przy zmianie jednostki
« dnia: 29 Października 2025, 16:47:43 »
Witam.

Posiadam najnowszą wersję 25.10 bez żadnych modyfikacji. Wersja startera 7.19.1 64 bit.

Problem dotyczy zestawów EN57 (starego i nowego modelu) a także EN71 (mówimy o starych kiblach). Sceneria nie ma znaczenia.

Pierwotnie chciałem uruchomić scenerie z podwójnym EN57 na bałtyku ale przy przejściu do drugiej jednostki zaczeło mi crashować gre. Sytuacja wygląda tak:

1. Uruchamiam jakąkolwiek scenerię z udziałem dwóch EN57 podpiętych do siebie,
2. przechodzę do drugiej jednostki za pomocą przycisku F5,
3. w obecnej chwili jestem w tej jednostce, jednak gdy za pomocą przycisku zmiany kabiny przechodzę właśnie do kabin z przedziału pasażerskiego dostaje crash gry. Na bałtyku nie dostałem nawet crasha tylko freeza, ale testy na scenerii Mini wykazują natychmiastowe crashe.

Zaznaczam, że problem nie dotyczy innych lokomotyw czy EZT (potwierdziłem na impulsie w identycznych warunkach)

Przy crashach generują się gigabajtowe pliki DMP. na Mini są to 1,5 GB a na bałtyku 6+GB.

Uprzejmie proszę o pomoc. Zmiana ustawień graficznych na te podstawowe nie dają żadnych rozwiązań.

Offline Provo24

Odp: EN57 - crash przy zmianie jednostki
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Października 2025, 17:16:09 »
Zaktualizuję - zacząłem bardziej grzebać i się okazuje, że to dotyczy tylko tych nowych modeli EN57 oraz EN71 co zostały dodane jako odświeżone w najnowszej wersji maszyny.

Offline x_Zielu

• Deweloper
  • Otrzymane polubienia: 1716
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Października 2025, 18:10:27 »
U mnie podobny problem (z crashem po zmianie pojazdu + zmianie kabiny) występuje u mnie na vectronach.
Taurusy, to jest przyszłość. Chociaż teraz to i inne pojazdy Siemensa :3
Możliwość wsparcia: Klik
Aktualne projekty: Link

Offline Provo24

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Października 2025, 18:48:07 »
Dalsza analiza - Przeinstalowałem gre, bo wcześniej była ona na dysku C i teraz przerzuciłem na dysk inny, problem nadal występuje.

Dodaje nowy log i error

Offline MP5

• Otrzymane polubienia: 33
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Października 2025, 20:07:29 »
Potwierdzam też przy przechodzeniu z jednostki do jednostki jest taki sam  problem. Tak samo plik dmp jest ogromny. Log i errors w załączniku.

Offline Turbokibel

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 1346
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Października 2025, 21:00:08 »
Potwierdzam błąd, i wygląda na to, że występuje tylko z pojazdami, które dodajemy przez starter. Gotowe składy na sceneriach np. duet EN57 na l053_poranek nie powodują crasha.

Offline Provo24

« Odpowiedź #6 dnia: Dzisiaj o 00:14:04 »
Tak jak wyżej
O ile scenariusz na bałtyku krzaczy tak ten na L053 z pomocą składów EN57 1339+1068 działa bdb mimo że to też ten sam odświeżony model.