Autor Wątek:  EP07-1020  (Przeczytany 183 razy)

Holdeno, Soupocalip, adres23 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sekrus

• Jestem naczelnym hejterem griffina 045, reszta git
  • Otrzymane polubienia: 9
EP07-1020
« dnia: 28 Sierpnia 2025, 22:00:52 »
Uważam że 1020 jest świetną lokomotywą, więc stwierdziłem, że świetnym pomysłem będzie zrobić to do Maszyny...
Dla mnie to starczy, da się tym jeździć i jakkolwiek przypomina to co powinno być.

Żeby nie było - Tekstura samej 1020 nie jest w 100% gotowa (nawet w 20%), ponieważ jest to tak naprawdę 1002 ze zmienionymi odcieniami i oznaczeniami jak narazie,
bardziej męczyłem się samym modelem i podmianą samych pantografów, więc teksturę odstawiam sobie na później.

Jedyne co mnie boli w oczy to czarna "ściana" pod lokomotywą (Obraz 3) której w pliku z teksturą fizycznie nie jestem w stanie usunąć.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić to chętnie posłucham.

Jestem otwarty na propozcje, porady itp. itd.
Żeby nie było, to nie jest produkt który chcę aby trafił do paczki całościowej, ponieważ nie mam gigantycznych chęci do robienia tego, a jeśli chciałbym się postarać nad tym to zajęło by
mi to za dużo czasu i nerwów. Nie oczekujcie po mnie nie wiadomo czego :)

Jeśli udałoby się usunąć jakimś cudem usunąć ten "wielki blok cienia" z obrazu nr. 3 to może bym wstawił to jako nieoficjalny dodatek ode mnie :D
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2025, 22:02:25 wysłana przez Sekrus »
to ja

Offline jakubg1

• Wydział Repozytorium
  • MaSzyna ma szynę, szyna ma MaSzynę - na kołach.
  • Otrzymane polubienia: 1453
Odp: EP07-1020
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Sierpnia 2025, 22:06:21 »
Jakie jest Opacity submodelu cien? Czy modyfikowałeś teksturę cien.tga?

Poza tym doceniam próbę modyfikacji! EP07-1020 ma unikalną kabinę na którą nie ma z tego co wiem materiałów. Lokomotywa ta obecnie oczekuje kasacji, więc fajnie by było jakby ktoś grzecznie poprosił IC o wejście do lokomotywy i zrobienie zdjęć, pomiarów itp. w kabinach.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2025, 22:11:21 wysłana przez jakubg1 »

Offline Sekrus

• Jestem naczelnym hejterem griffina 045, reszta git
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: EP07-1020
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Sierpnia 2025, 22:35:47 »
Jakie jest Opacity submodelu cien? Czy modyfikowałeś teksturę cien.tga?

Poza tym doceniam próbę modyfikacji! EP07-1020 ma unikalną kabinę na którą nie ma z tego co wiem materiałów. Lokomotywa ta obecnie oczekuje kasacji, więc fajnie by było jakby ktoś grzecznie poprosił IC o wejście do lokomotywy i zrobienie zdjęć, pomiarów itp. w kabinach.

Nie tykałem, aczkolwiek upewniłem się - I zauważyłem, że opacity było ustawione na 1.00.

Dziękuję za naprowadzenie na problem, teraz mogę się jakkolwiek zająć teksturą, aby faktycznie przypominała 1020.
Może, gdybym nazbierał wystarczającej ilości chęci, to spróbowałbym coś porobić z kabiną. Ale jak narazie zostanie z 15xx.
to ja