Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia 197 Strzebiń - Woźniki Śląskie '92

<< < (4/7) > >>

Jaco:
Jak wynika z załącznika (o czym autor postu wspomniał na początku) składy w ostatnim czasie śmigały na SP42 i 2 x ryflaki 101A. Cały pociąg był realizowany przez MD/WGW Tarnowskie Góry. Pytałem znajomych o wagony 120A, ale nie pamiętają, aby "Stodoły" tam jeździły. Skoro ostatnie czasy to "ryflaki" to temat jest chyba wyczerpany.

Poza konkursem: "ryflaki" 43A/101A/102A rozwaliłyby system w MaSzynie... Jeździły w tylu konfiguracjach, że jest o czym pisać.

koszowy:
Okej, rozumiem - ale w kontekście scenerii, to chyba można pofantazjować i dać cokolwiek.

Jaco:
Też bym tutaj nie trzymał się do końca ustalonych faktów i spokojnie dać można SP42+2x120A. Awaryjnie może tam pojechać wszystko, co było w MD TG, czyli np. SM31/ST44, bo tak na PKP bywało, że jak jest defekt to jedzie wszystko, co może...:)

Sm 42 driver:

--- Cytat: Jaco w 23 Lipca 2025, 18:20:40 ---Jak wynika z załącznika (o czym autor postu wspomniał na początku) składy w ostatnim czasie śmigały na SP42 i 2 x ryflaki 101A. Cały pociąg był realizowany przez MD/WGW Tarnowskie Góry. Pytałem znajomych o wagony 120A, ale nie pamiętają, aby "Stodoły" tam jeździły. Skoro ostatnie czasy to "ryflaki" to temat jest chyba wyczerpany.

--- Koniec cytatu ---
Dzięki za przeprowadzenie researchu. Niestety również nie posiadam informacji czy zdarzały się zestawienia z bonanzami. Nie znalazłem w internecie żadnych wzmianek na ten temat oprócz tych, o których wspomniałem w pierwszym poście.

--- Cytat: Jaco w 23 Lipca 2025, 19:21:10 ---Też bym tutaj nie trzymał się do końca ustalonych faktów i spokojnie dać można SP42+2x120A. Awaryjnie może tam pojechać wszystko, co było w MD TG, czyli np. SM31/ST44, bo tak na PKP bywało, że jak jest defekt to jedzie wszystko, co może...:)

--- Koniec cytatu ---
Kiedyś z tego co pamiętam to były ryflaki ale raczej przedpotopowej jakości więc pewnie wyleciały z paczki. Trzeba więc brać to co mamy dostępne w symulatorze. Zakładam, że zestawienie z dwoma bonanzami nie będzie jakoś historycznie niepoprawne bo takie składy były typowe dla lokalnych linii. Kiedyś jeździłem sobie zestawieniem jak w załączniku czyli SP42+2xBdu.

koszowy:
Myślę, że tymczasowo może zostać skład z dowolnym typem wagonów.

Co do występowania bonanz na liniach lokalnych (w składach z SP42), udało mi się znaleźć ciekawą galerię https://sentymentalny.com/?page_id=38937
Wynika z niej, że przecięny skład był zestawiany z różnych kombinacji wagonów. Być może specyfika wynikała z dostępności do danego typu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej