Autor Wątek:  Zdjęcia na tekstury krzyża Św. Andrzeja ze odblaskami.  (Przeczytany 652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2344
Zdjęcia na tekstury krzyża Św. Andrzeja ze odblaskami.
« dnia: 06 Czerwca 2025, 23:25:08 »
Cześć. Chętnie przytulę zdjęcia na tekstury krzyża z przykręconymi światłami odblaskowymi w miarę dobrym stanie zachowania. Przykład: https://www.bazakolejowa.pl/index.php?dzial=linia&id=593&okno=galeria2&photoid=20138
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline Hubertnator23

• Deweloper
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
  • Otrzymane polubienia: 472
Odp: Zdjęcia na tekstury krzyża Św. Andrzeja ze odblaskami.
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2025, 15:08:26 »
Nie wiem czy one jeszcze istnieją, ponieważ je raczej montowali tylko na EHZ-31/32, których już nie ma na sieci PLK (w wersji oryginalnej). Jeżeli miałyby jeszcze istnieć, to albo na WKD, albo w muzeach/prywatnych zbiorach.

Online robert357

• Otrzymane polubienia: 268
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2025, 23:12:47 »
Stawiano krzyże odblaskowe na przejazdach niestrzeżonych, tylko takie posiadały częściej czerwone odblaski. Teoretycznie można takie znaleźć, ale raczej nie będą one w dobrym stanie, no chyba że "odświeżone" farbą zakrywającą często pozostałości odblasków. Przykładowo ze zdjęć Google Street (najnowsze zdjęcia z 2021) takie są widoczne na LK12 w Puszczy Mariańskiej (czerwone odblaski, część wyblakła lub częściowo wymieniona) oraz na przejeździe w Lublinowie koło Mszczonowa (biało-czerwone). Więc teoretycznie najlepsze miejsce to szukanie na drugorzędnych i towarowych liniach kolejowych, albo udanie się j.w. do kolekcjonera lub innego muzeum.

PS. Przejrzałem Google Street z WKD - wszędzie są już wymienione na nowe.
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2025, 23:41:34 wysłana przez robert357 »
<3

Online matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2344
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2025, 23:26:25 »
Zobaczę jakie zdjęcia niebawem dostanę. W razie czego mam gdzieś białe odblaskowe z lat 90, Kolega cyknie czerwony odblask z Żuka. Malowany farbą krzyż jest na forum. To taka opcja w razie braku oryginału w dobrej jakości.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline Hubertnator23

• Deweloper
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
  • Otrzymane polubienia: 472
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2025, 02:05:05 »
na przejeździe w Lublinowie koło Mszczonowa (biało-czerwone).

Ładnie je oszczędzili, nawet EHZ-32 w miarę oryginalne (jedynie komory i daszki wymienili). Dzięki za info!

Online robert357

• Otrzymane polubienia: 268
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2025, 17:49:10 »
Byłem przejazdem to zajrzałem do Lublinowa - krzyża brak. Więc no, raczej nie ostały się takowe, przynajmniej w jako takim stanie.
<3