Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

siudemka.exe - swego rodzaju dalszy rozwój

<< < (6/46) > >>

Hirek:
Tak jak pisałem w pierwszej wiadomości - nie ogarniam na razie exe na tyle zeby to zrealizować. Może kiedyś.

trzecia_bateria:
Podsuwam pomysł w ramach koncertu życzeń :) Na ET22 (i na EP09 też*, nie wiem czy tak samo jest na jeszcze innym maszynowym pojeździe) uruchomienie wyłącznika szybkiego wymaga wpierw przełączenia odpowiedniego hebelka- ktoś bardziej obeznany mógłby opisać, jak taki hebelek dokładnie funkcjonuje.

* okolice 2:40 na poniższym filmie:

matek123:

--- Cytat: trzecia_bateria w 06 Stycznia 2025, 12:04:29 ---Podsuwam pomysł w ramach koncertu życzeń :) Na ET22 (i na EP09 też*, nie wiem czy tak samo jest na jeszcze innym maszynowym pojeździe) uruchomienie wyłącznika szybkiego wymaga wpierw przełączenia

--- Koniec cytatu ---
Kiedyś obadałem temat. To jest podtrzymanie cewki WS. U nas jest tak zrobione, że jest jako monostabilny domyślnie hebelek jest w pozycji załączonej, przy rozłączaniu WS impulsowo na chwilę zmienia pozycję.
Ogólnie to działa tak:
Załączony WS i hebelek podtrzymania cewki da się na zero, to wyłączy się WS.
Próba załączenia WS bez podtrzymania cewki - nic się nie zadzieje.
Próba załączenia WS z podtrzymaniem cewki - załączy się WS (jeżeli inne warunki są spełnione).

trzecia_bateria:

--- Cytuj ---U nas jest tak zrobione, że jest jako monostabilny domyślnie hebelek jest w pozycji załączonej
--- Koniec cytatu ---
Wiem, dlatego moja propozycja zakłada, aby hebelek na start był wyłączony a operowanie nim pozostawić graczowi. 

Hirek:
Spróbuję to zrealizować :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej