Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

siudemka.exe - swego rodzaju dalszy rozwój

<< < (23/46) > >>

koszowy:

--- Cytat: Bught w 24 Lutego 2025, 20:41:45 ---A co gdyby dodać możliwość ręcznego otwierania drzwi w wagonach pasażerskich? Np. w debugu pod f12 w vehicle czy może dedykowanym klawiszem na klawiaturze ?

--- Koniec cytatu ---

Fajny pomysł, ciekawie by to wyglądało również z ciepłym guzikiem (gdy jest de facto odblokowany). Tylko trzeba wyznaczyć punkty odpowiedzialne za integrację z ficzerem (nie wiem czy da się to zrobić bez ingerowania w modele, oraz czy exe jest w stanie wykryć, że jeśli obiekt jest ruchomy to możemy na niego wpłynąć ot tak)

Patrząc daaaaleko w marzenia: sens tego ficzera byłby gdyby w maszynie każdy obiekt miał kolizję oraz istniała możliwość przełączenia się na tryb dajmy na to "rzeczywisty", czyli bez swobodnego ruszania kamerą i z animacją chodzenia.

A ode mnie kolejna propozycja do nodebanku, zrobienie osobnej kategorii na zapisane wpisy modeli (opcja copy to bank), na ten moment wszelkie losowe wpisy mieszają mi się z kaflami z ostatniej kategorii, przez co za każdym razem muszę zjeżdżać na sam dół do kategorii "Placki z tekstura terenu" i dokopywać się do chcianego modelu.

Hirek:

--- Cytat: koszowy w 24 Lutego 2025, 23:02:55 ---czy exe jest w stanie

--- Koniec cytatu ---

EXE może robić wszystko (w tym nawet jak sobie ogarniesz hardware to gotować parówki za każdy zaliczony postój). Jedyne co tu blokuje w dużej mierze rozwój (przynajmniej mojego brancha) to to, że jeszcze nie jestem taki zaawansowany w te klocki typu c++, praca z OpenGL itp.

x_Zielu:
Ja zarzucę czymś z myślą do robienia screenów, mianowicie opcją przejścia do innego pojazdu bez sprawienia, że w opuszczanym pojeździe włącza się AI (aby można było ustawić pojazdy do screena w ładnym porządku bez kradnięcia ich przez AI).

Hirek:
W sensie jako jakas kombinacja razem z F5 czy jakas opcja w ini?

x_Zielu:
ta, jako kombinacja z f5

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej