Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Próbka trasy testowej
Poscikk:
No to to wiem. Ten plik t3d istnieje w katalogu. Wstawiłem semafor jako include. Podaje wpis ze scenerii
--- Kod: ---include;SS5zpcpbI.inc;04_A;-29.0735;0.0;2327.17;-179.602;A;;end
--- Koniec kodu ---
A plik post-ladder-h56.t3d w katalogu models/PKP istnieje.
Mati_An:
Wywala Ci błąd, bo do tego semafora trzeba przypisać tarczę ostrzegawczą (jej nazwę daje sie pomiędzy te dwa średniki przed "end")
youBy:
--- Cytat: "Quark-t" ---Przede wszystkim, to nie robi się trasy flexami. Flex ma promień łuku=0 a więc jest de facto torem prostym. Poza tym robiąc flexa bardzo łatwo zrobić tor o zerowej długości - wyniki masz sam - sceneria się nie uruchamia. Uzywaj flexa do wykonania kawałka toru prostego (np. połączenia toru i zwrotnicy)
--- Koniec cytatu ---
Jak się nie umie, to tak jest :).
Jak wstawiasz fleksa, który ma być na zakręcie, to we właściwościach toru wpisz zamiast Radius=0 wpisz przyblizony promień tego łuku, np. Radius=400. I wtedy flex będzie traktowany jak łuczek. Jak dasz do toru prostego Radius=500, to tor, mimo że jest prosty, będzie traktowany jak łuk o promieniu 800 metrów. Oczywiścice działa to tez w druga stronę. jak łuk ma Radius=0, to jest traktowany jak tor prosty.
Poscikk:
Już z flexami jest wporządku. Teraz robie traske o szlaku 180km/h długości szlaku 100km. Gdy doliczymy bocznice, stacje główne i tam różne rozjazdy to bedzie ze 120km torów. Postanowiłem więc skończyć tą traskę gdy wyjdzie oficjalna kabina EPoki 09. Będą 3 składy: Pośpieszny, Inter City 180km/h, Kibel. No i to wszystko z wstępnych ustaleń. Tylko mam pytanko. Jak się sieje trawe?
Profeta:
--- Cytat: "Lanos" ---Będą 3 składy: Pośpieszny, Inter City 180km/h, Kibel.
--- Koniec cytatu ---
A ja mam pytanko jakim lokiem zamierzasz jeździć 180 km/h?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej