Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Próbka trasy testowej

(1/8) > >>

Poscikk:
Mam prośbę do użytkowników. Zamieszczam linka do próbki trasy, którą robię od godziny i nie może sie u mnie odpalić. Są napisane eventy i wstawiony skład. Proszę o spojrzenie co jest nie tak w tej trasie i co mam poprawić. Oto link: http://www.lanos3.republika.pl/tescik.scn

Mati_An:
Witam ponownie.
Trasa nie uruchamia się, bo winne są temu tory o nazwach "rozjwsch2" i "tor06", poprostu te tory kończą się tam gdzie się zaczynają. Najlepiej je usunąć. Tory odchodzące od zwrotnic w bok są za bardzo skręcone, przydałby się im większy promień, a skład trzeba dawać na tor o nazwie unikalnej, innej niż "none". Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.

Poscikk:
W tej scenerii tylko jeden tor nazywa się none więc skład wstawiłem na unikalny tor ;). A z tym że kończą się tam gdzie się zaczynają to o co chodzi? Tor 06 jest to tor łączący zwrotnicę i tor03?
Sorry już rozpracowałem to i nie wiem jak to zmienić w 3d studio, bo scenerie tworzyłem w 3d studio i właśnie widać skutki. Myśle że to wszystko wina flexa bo nie da sie tam zrobić długości toru :)

Mati_An:
Chodzi o to, że współrzędne punktu pierwszego są takie same jak współrzędne punktu drugiego. I na tym symek się wywala. Kiedy usunąłem te tory w notatniku to traska się uruchomiła. A tak nawiasem jeszcze nie widziałem eventów przypisanych do zwrotnicy, tylko zawsze do torów. Flexy robi się tak: klikasz jeden koniec toru myszą, nie puszczając klawisza przeciągasz do drugiego toru i puszczasz (ile ja się nagłowiłem, żeby do tego dojść).

Poscikk:
No właśnie tak to jakoś wyszło. I mam do Ciebie pytanko? Do czego przypisać event żeby się zwrotnica zmieniła? I jeszcze jedno. Jak połączyć flexem żeby potem punkty 2 i 1 nie były te same?
Dzieki ale jak robie flex o nazwie 12 to sie nazywa rozjwsch. Dlaczego? I dalej jak tap przeciągam sie robi ta sama odległość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej