Witam. Jestem nowy i tu na forum i w urzytkowaniu symka. Mam pewniem problem z tym symulatorem, a program naprawde mi sie podoba. Na wstepie chce przeprosic moderatowow i userow za to ze moj post odbiega troche od tematu glownego. Wiem ze to moze byc wbrew regula, ale symek naprawde mi sie podoba i chcialbym doprowadzic go do porzadku, a moja wiedza jest niewielka.
Na poczatku pobralem wersje "eu07-160704-unoff", pisalo ze to nieoficjalny dodatek ale ze jest spoko. Zgadza sie jest spoko ale w polowie. Na trasach "manewrowo" (kierujemy SM03) nie moge wogole ruszyc, a o manewrowniu to juz nie wspomne (wciskam M silnik sie zapala ale i odrazu gasnie chyba ze wcisne "num +" wtedy silnik trzyma obroty ale sie nie ruszam choc jestem odhamowany). Dalej sa trasy "quark" i tu o dziwio wszystko jest w porzadku choc czasem pociagi AI zachowuja sie dziwnie ( staja w srodku pola lub robia wjazd na ten sam tor i "wypychaja" moj pociag). Zanikaja tez textury niektorych wagonow. I teraz najlepsze - "zwrotnicowo". Mapki zapowiadaja sie calkiem calkiem... jak na moj czas obcowania z symkiem , bo pewnie sa inne lepsze. Tu ja mam cala game bugow od braku trakcji (fajnie wyglada ET-22 z pantografami w powiertzu bez przewodow:)) po brak textur na wagonach. Pozatym gdy dojezdzam do zadanego celu mam odczepic sklad zabrac kolejmy i wrocic skad przyjechalem. Odczepiam manewruje i staje jak kolek na semaforze (raz stalem ok 1h i nic). Gdy przejezdzam na czerwonym swietle by podczepic sklad... skald nie chce sie podczepic. Podobna sprawa jest na tej samej trasie na EU-07 tyle ze tam stoje na semaforze i nic sie nie dzieje ( oczywiscie jest ten sam brak pewnych szczegolow jak opisalem wyzej).
Teraz przejde do meritum tego tematu pobralem mapke "linia546-1.1" pobralem nowe exe. (EU-07 "674kB" zainstalowany oraz "664 kB") z tej mapy odpala mi sie tylko "ET-22-1". W reszcie po wczytaniu danych tuz przed uruchomienie pojawia sie Windowsowe okienko:" Wystąpił problem z aplikacją EU07 Rail Vehicle Simulator program i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty."
Tu przedstawiam liste Failed-ow ktore wyskakuja podczas wczytywania mapek :
Loading - text model: dynamic\pkp\en57\6b-s.t3d
Loading - texture: dynamic\pkp\en57\x03e-podwozie.bmp
Failed
Loading - texture: dynamic\pkp\et21\x03e-podwozie.bmp
Failed
To bledy kure pokazuja sie przy wczytywaniu "EN-57".
Tu zrwacam sie do was drodzy userzy forum o pomoc w skonfugurowaniu symka. Moze mam czegos za duzo ( mapka 564 jest dodana do folderu eu07-160704-unoff i dodatkowy exe. tez) lub czegos za malo. Prosze Was o pomoc i wyrozumialosc. Z gory dziekuje.