Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MaSzyna-Symulator Pojazdów Trakcyjnych (MaSzyna 2 EX NEBULA)

<< < (23/46) > >>

Bart:

--- Cytat: "Lanos" ---Tak ja też porobie jakieś modele. Piszcie PW co trzeba robić i czy to ma być w formacie .t3d czy plik max tego mam przysłać. A mam pytanko. Jeśli to możliwe, to można zobaczyc jakiegoś screena z nocnej scenerii? Najchętniej to kabiny i świateł nadjeżdżającego znaprzeciwka pociągu. Ale powtarzam. Jak się da to chciałbym zobaczyć. A jak sie nie da to poczekam aż będzie można tak zrobić :)
--- Koniec cytatu ---

Powiedzmy szczerze. Na ten czas nowy symulator (nie edytor) nie ma 5% możliwości jakie ma stary symulator i własnie dlatego nie jest udostępniony. W tym momencie można jeździć (tylko luzem) - ruszać, zahamować, podnieść patyki (tylko efekt wizualny - nawet się nie oprą o przewód), wcisnąć czuwak (tylko przycisk bo czuwak nie działa). Z działających przełączników to chodzą tylko te od patyków, nastawnik  i nawrotnik (który tylko się "nawraca" i nic poza tym) a jednyna działająca wskazówka to haslera (no i zegarka).
Screeny przedstawiają ładnie poukładany tabor który robi za domki.
Pamiętajcie że MaSzyna 2 dzieli się na edytor i symulator. Najgorzej jest z symulatorem który trwa w stanie nie zmienionym od czerwca :(.

Bartłomiej:
W takim razie zrobię jakieś budynki, kominy, słupy/ki, drzewka (różne) mosty, ulice i to co tylko będę mógł. Mam tylko pytanko: czy MaSzyna 2 będzie miała jakieś menu czy dalej start.exe ? :D Fajnie by było mieć symulator pełną gębą... ale to tylko moje odczucia. A druga sprawa to tabor tramwajowy: czy można coś sklecić, żeby symek był wszechstronny, czy ograniczamy się tylko do lokomotyw? Czekam na odpowiedź i modeluję... Narazie

Quark-t:

--- Cytat: "Bartłomiej" ---Mam tylko pytanko: czy MaSzyna 2 będzie miała jakieś menu czy dalej start.exe ?
--- Koniec cytatu ---

O tym jeszcze nie myślimy.

--- Cytat: "Dalej" ---A druga sprawa to tabor tramwajowy: czy można coś sklecić, żeby symek był wszechstronny, czy ograniczamy się tylko do lokomotyw?
--- Koniec cytatu ---

Najpierw zostanie dopracowane prowadzenie lokomotyw a potem ewentualne rozszerzenia. IMHO nie ma co mieszać, bo poleci wydajność, a jest zarówno Vbus jak i ATS spowodnie dostępny.

kudłacz:
ja mam pytanie do tworcow Maszyny 2 jak bedzie wygladala jazda noca (podswietlany pulpit, oswietlenie torowiska i przedmiotow obok oraz przed pojazdem ktorym sterujemy)

Quark-t:
Jak zobaczymy jak to wygląda to opiszemy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej