Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Potrzebny tester maksymalnych prędkości EU07

<< < (3/7) > >>

ShaXbee:
Ktoś jeszcze jeździł siódemką? Im więcej osób się wypowie tym pewniejsze będą dane.

Wojtek M:

--- Cytat: "Driver24" ---. Lokomotywa dalej "ciągnela", wiec wydaje mi sie ze spokojnie pojedzie na 2 poz 40km/h a juz nie mówie o 3 i 4 (bo nie sprawdzalem).

Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Różnica jest praktycznie niewielka. Jak złapie przy 0 kmh na pierwszej pozycji to od razu wskakuje na około 200A. Kolejne dokładanie pozycji nie powoduje tak dużych różnic w prądzie, więc Twoje przemyślenia nie są słuszne.

Driver24:

--- Cytuj ---Różnica jest praktycznie niewielka. Jak złapie przy 0 kmh na pierwszej pozycji to od razu wskakuje na około 200A. Kolejne dokładanie pozycji nie powoduje tak dużych różnic w prądzie, więc Twoje przemyślenia nie są słuszne.
--- Koniec cytatu ---

Skoro twierdzisz ze moje przemyslenia sa niesłuszne,to na jakiej podstawie doszedłes do wniosku ze szybciej na 4 jak 20km/h nie pojedziesz siódemką? Przy składzie 8 wagonów na pozycji 1 jest faktycznie ok 200A, na 2 około 250A, na 3 około 310A, a na 4 400A.
Wiec jakbys jechal luzem 07 to zauważyłbys ze na 1 płynnie rusza, a w momencie jak dasz 4 czujesz jak cie w fotel wciska.

Wiec na to wygląda ze nie siedziales w "7" (chyba ze na postoju w dniach otwartych, lub skansenie) skoro twierdzisz ze szybciej jak 20km/h na 4 nie pojedzie.

A zapewjniam Cie ze pojedzie i to nawet ponad 40km/h.

Radkos07:

--- Cytat: "Wojtek M" ---Różnica jest praktycznie niewielka
--- Koniec cytatu ---

Różnica jest niewielka,ale podczas jazdy. Natomiast gdy od 0 km/h wrzucisz 4 pozycję,to jest to mocno zauważalne. Kojarzę to,bo bym się kiedyś "przejechał". Mianowicie przy siedmiu wagonach i ruszaniu ze stacji, dając na 5-6 pozycję od razu, szcześliwie o mało co nie wybiło mi nadmiaru.

--- Cytat: "Driver24" ---Skoro twierdzisz ze moje przemyslenia sa niesłuszne,to na jakiej podstawie doszedłes do wniosku ze szybciej na 4 jak 20km/h nie pojedziesz siódemką?
--- Koniec cytatu ---

Jestem skłonny zgodzić się z kolegą Driver24. Z własnego doświadczenia pamiętam, że jadąc 07 luzem 20km/h, maksymalnie daje się 1 lub 2 pozycję oraz okres jazdy bezprądowej jest o wiele dłuższy niż z poborem prądu.
Oczywiście co maszyna, to inne wartości.

--- Cytat: "piotrek" ---Na nocne zdjęcie mi to nie wygląda...
--- Koniec cytatu ---

No skoro kolega zajechał, to i musiał wrócić, logiczne.

Pozdrawiam.

Piotrek:

--- Cytat: "Radkos07" ---
--- Cytat: "piotrek" ---Na nocne zdjęcie mi to nie wygląda...
--- Koniec cytatu ---

No skoro kolega zajechał, to i musiał wrócić, logiczne.

--- Koniec cytatu ---

Nic nie napisał, że wracał na maszynie to była to również EU07-037.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej