Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Potrzebny tester maksymalnych prędkości EU07

<< < (2/7) > >>

Wojtek M:

--- Cytat: "Mati_An" ---1. 69,8 km/h
2. 74,8 km/h
3. 77,6 km/h
4. 79,2 km/h
Testowane na debugmode.
--- Koniec cytatu ---

myśle, że koledze chodziło o realną jazdę.

Wodzu to jest nie do sprawdzenia. Elektrowóz na 1 pozycji gdy go długo przytrzymasz to powinien złapać około 15 kmh. Przypuszczam, że na 4 do 20 kmh max. Cały czas bedzie miał tendencję do rozpędzania, ale czekanie to wieczność. Nikt tak nie jeździ.

ShaXbee:
Dobrze wiedzieć że są takie rozbieżności między starym symkiem, a rzeczywistością. Czyli coś musi być nie tak z liczeniem momentu napędowego... Dzięki za testy i informacje.

Driver24:
Witam.
A ja cos takiego zauważylem...
Otóż ostatnio jechalem w nocy Wrocław - Częstochowa i natym szlaku przez 30km jest ograniczenie do 20km/h przed Czestochowa.
Jadąc EU07-037 ze składem 8 wagonów pełnych ludzi, aby utrzymac stałą prędkośc nastawnikem dawalem maksymalnie 2 pozycje, na przemian z 1. Jechalem coprawda na oporach przez jakies 1,5h ale jak mechanik mi powiedzial, nie powinno sie tak jechac, ale przy niewielkim prądzie jest to nie szkodliwe dla loka.

Pozatym na manewrach, luzem, jak sie rozpedzałem do 25km/h to najwyzej dalem 2 poz nastawnikiem. Lokomotywa dalej "ciągnela", wiec wydaje mi sie ze spokojnie pojedzie na 2 poz 40km/h a juz nie mówie o 3 i 4 (bo nie sprawdzalem).

Pozdrawiam

Bart:

--- Cytat: "Driver24" ---Witam.
A ja cos takiego zauważylem...
Otóż ostatnio jechalem w nocy Wrocław - Częstochowa i natym szlaku przez 30km jest ograniczenie do 20km/h przed Czestochowa....
--- Koniec cytatu ---

O ja pierdziele... zrobiłem Ci zdjęcie?

Gdzieś bliżej Lublinca niz Częstochowy

Własnie miałem nieprzyjemność sprawdzić prędkość szlakową Lubliniec - Częstochowa... :/

Piotrek:

--- Cytat: "Bart" ---O ja pierdziele... zrobiłem Ci zdjęcie?
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "Driver24" ---Otóż ostatnio jechalem w nocy Wrocław - Częstochowa...

--- Koniec cytatu ---

Na nocne zdjęcie mi to nie wygląda...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej