1. Na scenerii brakuje oznaczeń numerów peronów.
2. Na bocznicy w Lipce przydałyby się jakieś rampy, lub suwnica albo coś w tym stylu, bo obecnie dwa tory za grupą manewrową wyglądają strasznie łyso.
3. Proponuję aby zmienić nazwy, które dublują się z tymi z Całkowa- tj. Orzechowo i Emilianowo. Od siebie proponuję Karpatki i Wafelkowo, kmwtw :P
4. Ode mnie duży +, że będzie dodana grupa osobowa w Leosinie. Mam jeszcze propozycję, aby dołączyć coś najbardziej oczywistego i wizualnie spójnego, czyli włączenie do scenerii stacji Wolica (co zresztą uwzględniłeś nawet w rozkładzie jazdy). Wtedy taka grupa byłaby też dostępna za Kaletnikiem. Zdaję sobie jednak sprawę, że to by znacznie opóźniło wydanie scenerii jak i wygenerowałoby więcej roboczogodzin. Byłby to miły dodatek, ale sceneria już bez tego i tak jest duża, więc nie jest to nic, bez czego nie będzie ona kompletna. Potraktuj to tylko jako luźną propozycję, może nawet do realizacji po wydaniu scenerii.
5. Brak wskaźnika W6a na wjeździe do Boguszyc.
6. Na odcinku Boguszyce - Leosin ograniczyłbym prędkość drogową do 60-70km/h. Odcinek jest malowniczy, więc szkoda go pokonywać z tak dużą prędkością, a i łuki są dość ciasne. Również przydałyby się tam jakieś krzewy, sama tekstura trawy również wygląda trochu łyso, w porównaniu do chociażby świetnie udekorowanych Kaczyc, które chyba stały się moją ulubioną stacją na scenerii (choć wybrać jest ciężko :P)
7. Również w Boguszycach przydałaby się jakaś mała, zapuszczona rampa przy torze na którym obecnie stoi drezynka oraz na tym zamkniętym. Ongiś każda stacja miała większą lub mniejszą rampę, a Boguszyce wyglądają jakby zatrzymały się w czasie tę paręnaście lat temu. Dałoby to również opcję na puszczenie tam w przyszłości jakiejś jedno-dwu wagonowej zdawki.
Podsumowując, sceneria świetna. Mimo miejscowych braków, to nie przedstawia ona takiej monotonii jak Wrzosy (które też są świetne! Choć powtarzalne.) Między Kaletnikiem a Boguszycami otoczenie wokół nas zmienia się kilkakrotnie, tego bardzo brakowało. Nie mogę się doczekać pełnego wydania!
W razie potrzeby, zgłaszam się też na nagrania do radiotelefonu.