Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria Tomaszewo - otwarte testy [aktualizacja w 1 poście]
Guliwer1216:
Dodał bym więcej elementów statystycznych w okolicy Emilianowa, w szczególności drzewa ponieważ na niektórych odcinkach jest łyso jak już Jakub wyżej wspomniał.
spot57:
Scenariusz pospieszny także przejechany. Faktycznie jedynym mankamentem jeśli chodzi o dekoracje wydaje się początek trasy, czasami za blokami wyraźnie widać pustkę. Jestem natomiast pod wrażeniem optymalizacji scenerii, szczególnie w porównaniu z np. l053.
Kilka niespójności wkradło się w zestawienia. Eurosprinter ze starymi wagonami PR i ST45 do współczesnych ICków nie pasują. Może kołomna by się tutaj sprawdziła? W scenariuszu regio mamy EP07-330, która fizycznie już nie istnieje, chociaż w sumie jako upamiętnienie daje radę. Poza tym zestawienia są różnorodne, i co ważne - dużo jest nowych tekstur i modeli.
DieselPower:
Moje odczucie jest takie, że dopóki patrzy się tylko na wprost z kabiny to sceneria jest ok, ale tylko wystarczy spojrzeć na lewo albo prawo i cały czar pryska - od razu widać gdzie kończy się teren. Może i L61 czy Galicja na pierwszy rzut oka wydają się puste, ale nawet przy braku obiektów ten dość obszerny teren maskuje braki w otoczeniu i nie ma takiego efektu, że teren kończy się 50m od kabiny.
M79r:
Da się krańce scenerii (tego zielonego materiału) podnieść o metr czy dwa lub kilka wyżej lub zabudować jakoś to aby tego nie było widać. Wtedy efekt podobny do zlewania się gruntu z niebem w oddali.
sklox:
Scenariusz IC przejechany bez większych problemów. Dekoracje mega, czuć klimat fajnej scenerii. Super też było wleczenie się za towarowym na jednotorze przed Witnicą.
Z rzeczy do których się przyczepiłem:
1) ograniczenia prędkości - zauważyłem, że (chyba na nową modłę w PLK jak na linii 276 po remoncie) ograniczenia zrobione są w formie zmiany prędkości drogowej (m.in w Witnicy, okolicach Kaczyc ale nie tylko) a mimo to są nieujęte w rozkładzie jazdy i dodatkowo poprzedzone wskaźnikiem W8, mimo, że nie powinny. No i są to czasami dość krótkie ograniczenia więc imo bez sensu stosować zmianę prędkości drogowej więc lepiej zastosować "sierżanty" W9 i wtedy zostawić W8 i ująć w WOSie.
2) przy zmianie toru w Witnicy pomocnik sugerował rozpędzenie się do rozkładowej mimo, że jeszcze cały pociąg nie zjechał z rozjazdów.
3) W Leosinie brakuje zjazdu na jakąś grupę odstawczą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej