Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria Tomaszewo - otwarte testy [aktualizacja w 1 poście]

<< < (9/14) > >>

Kuba_PL:
Zamieniłem składy tak aby była mniejsza rozbieżność czasów w których jeździły, przy okazji wymieniłem także stare brzydkie węglarki na nowsze ładniejsze.

AntekMk:
Nie wiem jak u innych, ale u mnie w ogóle na całym odcinku nie ma sieci trakcyjnej

matek123:

--- Cytat: MaciejM w 09 Stycznia 2024, 15:58:36 ---Brakuje:
- sieć trakcyjna
- tekstury tabliczek dla SBL, TOP

--- Koniec cytatu ---

spot57:
Przejechany scenariusz osobowy, wszystko huczy gra i buczy. Jedyna moja uwaga to ten przerażający EN Chopin w Leosinie, chyba trochę przesadziłeś z ilością wagonów.

Moja sugestia: odcinek Boguszyce - Leosin mógłby pozostać niezelektryfikowany. Pasuje do klimatu a dałoby to duże możliwości dla przyszłych scenariuszy.

jakubg1:
Prosiłbym o dodanie w plikach scenerii wpisu:

--- Kod: ---config
livetraction no
enabletraction no
endconfig

--- Koniec kodu ---
na czas braku sieci trakcyjnej oraz proszę wszystkich pobierających o wyłączenie opcji "zasilanie tylko pod siecią trakcyjną" w Starterze przed włączeniem scenerii, aby nie tracić czasu na ładowanie scenerii tylko po to, by zobaczyć, że nigdzie nie pojedziecie.

Przejechałem się pociągiem IC. Co prawda, nie trafiłem na żadne nietypowe zdarzenie, ale sama sceneria - mega.
Na początku trasy i w okolicach Tomaszewa jest parę miejsc, gdzie przy torach jest tylko pojedynczy rząd drzew, droga i dalej puste miejsce. Warto by było uzupełnić je jakimiś polami, z jakimś sznurem krzaczków i pojedynczych drzew tam i ówdzie w tle.
Postój pociągu w Rypinku Miasto jest moim zdaniem kompletnie nieuzasadniony.
Miasta dość szybko się kończą - na przykład w Orzechowie za wjazdowymi mamy pełną wieś, a w Rypinku przy blokowiskach stoi las. Warto pomyśleć o jakichś ogródkach działkowych tu i ówdzie.
Klimat na odcinku Orzechowo - Leosin wymiata. Świetna robota!
W Leosinie w kilka minut na stacji kończą bieg trzy pociągi. O ile Podlasie można po prostu puścić dalej w głąb scenerii, o tyle Mazurka i Odrę warto by było odstawić na jakąś grupę odstawczą. Tej niestety brak na scenerii. Ogólnie brak jest cech dużej stacji z krwi i kości - perony zadaszone na całej długości, grupa odstawcza dla pociągów pasażerskich, itp. Są pojedyncze tory, ale to zdecydowanie za mało. Chyba, że jednotor odchodzący mocno na prawo prowadzi do takiej grupy torów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej