Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria Tomaszewo - otwarte testy [aktualizacja w 1 poście]

<< < (11/14) > >>

MaciejM:

--- Cytat: sklox w 25 Grudnia 2024, 12:43:06 ---Scenariusz IC przejechany bez większych problemów. Dekoracje mega, czuć klimat fajnej scenerii. Super też było wleczenie się za towarowym na jednotorze przed Witnicą.
Z rzeczy do których się przyczepiłem:
1) ograniczenia prędkości - zauważyłem, że (chyba na nową modłę w PLK jak na linii 276 po remoncie) ograniczenia zrobione są w formie zmiany prędkości drogowej (m.in w Witnicy, okolicach Kaczyc ale nie tylko) a mimo to są nieujęte w rozkładzie jazdy i dodatkowo poprzedzone wskaźnikiem W8, mimo, że nie powinny. No i są to czasami dość krótkie ograniczenia więc imo bez sensu stosować zmianę prędkości drogowej więc lepiej zastosować "sierżanty" W9 i wtedy zostawić W8 i ująć w WOSie.

--- Koniec cytatu ---
Ograniczenia o których piszesz wynikają z małego promienia łuku i z tego co zauważyłem, to PLK od kilku dobrych lat to praktykuje, że zmienia prędkość drogową zamiast wstawiać ograniczenia prędkości i dodawać do do WOS-u. Przed zmianą prędkości drogowej należy ustawić wskaźnik W8.

--- Cytat: M79r w 24 Grudnia 2024, 20:29:23 ---Da się krańce scenerii (tego zielonego materiału) podnieść o metr czy dwa lub kilka wyżej lub zabudować jakoś to  aby tego nie było widać. Wtedy efekt podobny do zlewania się gruntu z niebem w oddali.

--- Koniec cytatu ---
Tak się zrobi.

--- Cytat: Guliwer1216 w 24 Grudnia 2024, 15:35:47 ---Dodał bym więcej elementów statystycznych w okolicy Emilianowa, w szczególności drzewa ponieważ na niektórych odcinkach jest łyso jak już Jakub wyżej wspomniał.

--- Koniec cytatu ---
Odcinki Kaletnik - Tomaszewo, Orzechowo Miasto - Orzechowo wymagają dopracowania, faktycznie jest tam dosyć pusto.

Tabor podmieniłem, dzięki @Kuba_PL. Scenariusze zrobiłem tylko po to, aby można było się przejechać po scenerii i wyłapać błędy, docelowo one pójdą do paczki. Jednakże chciałbym żebyśmy skupili się tutaj przede wszystkim na samej scenerii, a nie scenariuszu.

jakubg1:
Technicznie rzecz biorąc, brak grupy postojowej czy miejsca do odstawienia pociągów w Leosinie jest problemem scenerii. Jak dorobić dodatkową grupę torów gdzieś w okolicy, to teraz.

kawup:
Z kwestii wizualnych dodałbym trochę jakiś linii WN, SN i nn, oraz trawek przy torach, oczywiście jeżeli Maciej pozwoli to zajmę się liniami energetycznymi :3

katom:
Przejechałem w całości pospiesznym 14109, wiele rozglądając się po bokach. Oprócz dwóch wspomnianych odcinków otoczenie jest ślicznie, wielki atut tej scenerii.

--- Cytuj ---Jednakże chciałbym żebyśmy skupili się tutaj przede wszystkim na samej scenerii, a nie scenariuszu.
--- Koniec cytatu ---
Scenariusz też niczego sobie, jazda na tyłach towarowca po SBLce, zjazd na tor lewy, a wjazd do Leosina to już wisienka na torcie. Poczułem się pozytywnie przytłoczony ruchem na stacji.

Zagłębiając się w opis zauważyłem to:
1) Postoje w Tomaszewie wg. wykazu stacji mają Os i OsP, jednak nasz 14109 też się zatrzymuje. Wypadało by dopisać kategorię P
2) Link z opisu nie odnajduje WOSu

Ogółem bardzo przyjemna mapa, trzymam kciuki za szybkie wydanie

MaciejM:

--- Cytat: kawup w 25 Grudnia 2024, 16:21:17 ---Z kwestii wizualnych dodałbym trochę jakiś linii WN, SN i nn, oraz trawek przy torach, oczywiście jeżeli Maciej pozwoli to zajmę się liniami energetycznymi :3

--- Koniec cytatu ---
Wolna droga:)

Poprawiłem tabelę z listą posterunków, dodałem postój pociągów pospiesznych w Tomaszewie. Usunąłem link do WOS-u do momentu aż go nie przygotuję. Ponadto za Leosinem przygotuję dodatkową stację postojową dla składów dalekobieżnych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej