Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Edytor Scenerii

<< < (11/14) > >>

jakubg1:
Płatne dodatki z kolei stoją w sprzeczności z licencją MaSzyny. Ale to już temat na oddzielny wątek.

marcinn:
Jeden temat mniej.

Ra:

--- Cytat: jakubg1 w 26 Września 2023, 19:47:59 ---Nie każdy będzie miał tyle czasu, a proponowanie jedynie narzędzi dla prawdziwych elit i robienia tylko i wyłącznie superrealistycznych tras na najwyższym poziomie w tempie 1km/1000 godzin będzie działać na szkodę symulatora, bo większość ludzi się odbije.

--- Koniec cytatu ---
Jak ktoś nie ma czasu, to po co mu symulator? Można pograć w Bobry, podobno fajna gra. ;) I własne plansze też można robić, nie jest to bardzo wymagające. Większość ludzi chyba już się odbiła. I raczej nie przeze mnie, bo przez ostatnie 8 lat się nie wtrącałem. Każdy mógł robić, co tylko chciał i zachwycić innych swoją własną wizją rozwoju.

--- Cytat: Ra w 26 Września 2023, 18:02:36 ---Dlaczego twierdzisz, że to jest złe? Poza oczywiście faktem, że to nie doczekało się światła dziennego.

--- Koniec cytatu ---
To nie jest złe, to jest edytor plansz do gry. Nie wymaga od użytkownika żadnej wiedzy o budownictwie kolejowym ani odniesień do rzeczywistości. Po prostu klikasz i po chwili możesz mieć własne Bizonowo. W dalszej kolejności można by dodać losowe wstawianie wskaźników i lokomotywy sterowane strzałkami.

marcinn:

--- Cytuj --- Nie wymaga od użytkownika żadnej wiedzy o budownictwie kolejowym ani odniesień do rzeczywistości
--- Koniec cytatu ---

Edytor scenerii (dekorów, scenariusza, assetów) nie jest dla tych osób. Od tego jest specjalistyczne oprogramowanie typu Rainsted. Nikt nie robi rysunku technicznego w paincie (choć można), ani nie maluje tekstur w CAD/CAM (choć pewnie można).

A że ktoś wyklika Bizonowo, to jego sprawa. Przecież nik nie zabrania zrobić tego obecnie z użyciem Notepada++ i wyobraźni, a jakoś nikt Notepada nie piętnuje…

Mariusz1970:
Koledzy, ciekawy wątek. Liczę, że w niedługim czasie będzie liczył 20 stron. Czytam go głownie w drodze do i z pracy - czas szybko mija.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej