Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Pomysły na rozwój exe
JAN21:
Całe Bieszczady są podzielone na kawałki, więc w tym przypadku nie stanowi to problemu. Całkowo chyba nie jest w ogóle podzielone. O eventy nie ma raczej co się martwić, kwestia tylko tego żeby ktoś to ogarnął i żeby nie powstał milion scenariuszy.
jakubg1:
Największym wyzwaniem w tym przypadku jest zapisywanie stanu pojazdu, tym bardziej biorąc pod uwagę jaki bałagan panuje w kodzie w tym zakresie.
M79r:
Względnie na 1 scenerii dać 2 składy. Jeden docelowo robił by całą scenerie, a drugi gdzieś z połowy scenerii ruszał jaki Ai za głównym prowadzącym. I tu gdyby gracz sam dojechał do końca, to AI za nim (powiedzmy w odstępie czasu 30 minut) Gdyby się w połowie drogi znudziło albo brakło czasu, tp przy ponownym odpaleniu Maszyny startowało tym składem z połowy scenerii. Np. Jedziesz z Sandomierza do Wolicy przez Dębice. I albo cały odcinek albo w Dębicy zamykasz. I następnym razem odpalasz ten 2 skład z Dębicy do Wolicy. Coś mniej więcej na tym przykładzie, ja tak u siebie mam podzielone. Chce jadę całość, nie to nie. I zawsze mogę startnąć ze stacji na której poprzednio skończyłem. Jakieś rozwiązanie problemu jest. Pozdrawiam i S2 na torach.
lakajadiwa:
Ja to bardzo bym chciał rozszerzenie ustawień ruchomości kamery. Takie ustawienie jak np. w ETS 2 lub MSFS. Dodało by to dużo według mnie, najbardziej żeby wzmocnić różne efekty ruchome.
g0fik:
Dzień dobry!/ Witam!
Propozycje do symulatora :
- Aktywacja kabiny w EP/EU07 bo fajnie tak się zmienia
-Możliwość dania kamery do wagonów pasażerskich np. ETZ oraz wagony osobowe ICC wiadomo o co mi chodzi :-)
Wsumie tyle bo maSzyna jest tak rozwinięta, że praktycznie nie trzeba dodawać jakiś tak ustawieć wielkich ale gdyby zrobiło by sie aktywacje to ooo kurcze realne było hohoho
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :-)
Proszę poprawić linijkę zaczynającą się od "Wsumie"
Matek123
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej