Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Pomysły na rozwój exe

<< < (11/12) > >>

matek123:

--- Cytat: g0fik w 23 Kwietnia 2023, 08:37:01 ----Możliwość dania kamery do wagonów pasażerskich np. ETZ oraz wagony osobowe ICC wiadomo o co mi chodzi :-)

--- Koniec cytatu ---
Można w starterze ustawić wagonowi obsadę pasanger, wybrać go i uruchomić symulator. To zadziała tylko na niektórych scenariuszach - tych w 100% dostosowanych do AI.

AntoniS:
Już jakiś czas temu wspominałem, że dla realizmu symulacji dobrze by było uzależnić rodzaj opadów atmosferycznych od temperatury powietrza, a nie jedynie pory roku, tj. żeby jak w grudniu jest +10°C, to jednak padał deszcz a nie mimo wszystko śnieg i odwrotnie, gdy jest -5, to żeby padał śnieg, a nie dalej deszcz, bo akurat kalendarzowa zima jeszcze się nie zaczęła.

Wiem, że to trochę nie w temacie, bo dotyczy to kwestii związanych z grafiką, ale jak dla mnie bardzo dużym wzbogaceniem realizmu symulacji (a przez to znaczącym postępem dla rozwoju symulatora) byłoby mityczne już wprowadzenie szeroko rozumianej obsługi wycieraczek oraz efektu zbierania się opadów na szybie i jej przecierania...

AntoniS:
Jeszcze jedna sprawa, dla mnie osobiście istotna jako, że lubię nieco pomieszać w ustawieniach, choć dyskusyjna - jednak wydaje mi się, że z uwagi na fakt, iż jest to symulator, to nawet wskazane, by umożliwiał pewną dowolność stosowania ustawień - mianowicie chodzi mi o wirtualnego rewidenta, by wprowadzić możliwość jego wyłączania (choćby w ustawieniach) - tak, by nie mieszał ręcznie przyjętymi nastawami hamulców.

jakubg1:
Taka opcja już jest pod nazwą "Wirtualny manewrowy" w Starterze (zakładka Ogólne). Spróbuj ją wyłączyć.

youBy:
Tu chodzi o co innego - bot obecnie w pierwszej klatce przejmuje wszystkie pociągi, w tym wybrany przez gracza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej