Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Pomysły na rozwój exe
robert357:
Mimo wszystko przydałaby się opcja zapisu przecież. W innym temacie były poruszone usterki i każdy mówi, że byłaby to opcja niszowa, to co dopiero scenariusze na kilka lub kilkanaście(!) godzin bez możliwości ogrania ich na raty. Nie każdy ma na tyle wolnego czasu, ale z chęcią by taki scenariusz przejechał, więc opcja zapisu byłaby dla nich "zbawieniem".
O ile postoje można sobie przyspieszyć kompresją czasu w opcjach debugowania, to z jazdą jest o wiele ciężej.
barman_2000:
Robisz pauze i minimalizujesz maszynę, robię tak od lat jak mi się już nie chce jechać.
matek123:
Zaniki napięcia są nie tylko w sieci trakcyjnej (zarówno na szlaku, jak i w Maszynie) i na to pauza niestety nie pomoże. Moim zdaniem bardzo przydatna by była opcja zapisu stanu. :)
M79r:
Da się też na danym torze (ale trzeba wiedzieć jak i nie każdemu się chce) stanąć składem np. stacja X tor xyz. Zapisać ten tor w scn jako miejsce startu (po wznowieniu jazdy) Niby jakaś opcja jest, ale to znów później trzeba ustawić miejsce startu oryginalne. I takie to przepisywanie i bawienie się troche bez sensu i za dużo zamieszania. Z tego co wiem w LOG zapisują się parametry, ale cóż z tego, jak po ponownym uruchomieniu robi się nowy Ja sie tam nie znam, ale może jakiś mini programik, który by wyłapywał pociąg gracza ? I startował go z ostatniego zapisanego tora, na który wjechał skład gracza. Tyle, że gdyby to tak się dało hop - siup, to pewnie byśmy to już dawno mieli w Maszynie.
Jaco:
A gdyby tak dana trasa była podzielona na kilka fragmentów i wtedy każdy mógłby wybrać albo przejazd całą trasą i katował by się np. z Janiszewa do Wilisia ponad 2h albo wybrał by np. segment nr 5, czyli tylko manewry w Wilisiu i wjazd na poligon z tamtejszymi manewrami, co zajęło by mu np. 30 minut i byłby zadowolony, że przejechał się na najciekawszym wg niego odcinku/misji w czasie, którym prywatnie dysponował? Jak to wyglądałoby ze strony ładowania się fragmentów scenerii?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej