Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Pomysły na rozwój exe
Balaclava:
Losowe przemieszczenie wierzchołków dolnej podstawy trapezu podsypki na całej długości toru, żeby tłuczeń nie leżał jak od linijki.
mikolzmalopolski:
Jeśli to możliwe dodać pojedynczo otwierane drzwi w wagonach i ezt oraz dodać animowane tablice kierunkowe.
jakubg1:
Pojedynczo otwierane drzwi dodałem do listy, ale jeśli chodzi o animowane tablice kierunkowe wymagałoby to przebudowania całego systemu tablic kierunkowych.
A przyczyny to między innymi:
- fakt, że tablice są generowane w Pythonie, który nie najlepiej radzi sobie z optymalizacją, szczególnie w archaicznej wersji drugiej,
- tablice obecnie mają generowany bloom, co zajmuje kilka sekund na wyrenderowanie jednej tablicy.
Pomysł słuszny, ale niestety implementacja póki co delikatnie mówiąc ssie. Mam pomysł na naprawienie tych błędów, ale nie wiem, kiedy i czy uda mi się to zrobić. Jest to dość skomplikowane.
No i na pewno nie zostanie to wdrożone wcześniej niż dynamiczny bloom.
Guliwer1216:
Fajnie byłoby zaobserwować zadymki śnieżne ponieważ bardzo tego w maszynie brakuje.
jakubg1:
--- Cytat: jakubg1 w 27 Stycznia 2023, 22:37:10 ---Od razu zaznaczam, że strony stricte renderera nie chcę tykać - żadne nowe algorytmy renderowania, generowanie kropel na szybie czy inne graficzne wodotryski to stanowczo za dużo czytania dla mnie i nie chcę tego implementować
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej