Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Pomysły na rozwój exe
M79r:
Nie wiem ja sie tam nie znam na exe, ale fajną opcją była by możliwość łatwego dodawania trakcji do torów na podstawie jak dziś np. Co klikniesz drzewko i je masz. Dodał bym jeszcze sposób ubierania sie w różnych okresach roku. Bo np latem ktoś na scenerii w kurtce jest. A zimą w krótkich gaciach i podkoszulku. Ale to tak jak mówie, ja sie tam nie znam.
jakubg1:
Jeśli chodzi o ubiór to po prostu nie ma kto ubrać ludzi w zimowe ubranka i dorobić maty. Żadne zmiany w exe nie są potrzebne, tylko trzeba zagonić jakiegoś jelenia co umie w blenderka i być może malarza substancji.
A co do sieci trakcyjnej, Jan coś tam robi, więc na razie nie wiem. Pewnie będą jakieś wpisy do nodebanku kiedyś tam.
JAN21:
Powodzenia w sieciowaniu przez edytor w exe... Do tego są/będą odpowiednie narzędzia dzięki którym zrobi się to zgodnie ze sztuką, a nie na szybko i byle jak.
matek123:
--- Cytat: jakubg1 w 29 Stycznia 2023, 19:32:33 ---Jeśli chodzi o ubiór to po prostu nie ma kto ubrać ludzi w zimowe ubranka i dorobić maty. Żadne zmiany w exe nie są potrzebne, tylko trzeba zagonić jakiegoś jelenia co umie w blenderka i być może malarza substancji.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że po prostu połowa układu by była na ciuchy letnie, a druga na zimowe? Jeżeli tak, to co proponujesz to bardzo mocna proteza i marnotrawstwo miejsca na teksturach. Ja kiedyś proponowałem możliwość definiowania submodelom sezonowości. Wspominałem o tym pod kątem osłon metalowych/brezentowych na pojazdy w zimę, ale przy ludzikach też by się to sprawdziło.
--- Cytat: jakubg1 w 27 Stycznia 2023, 22:37:10 --- - Możliwość zaznaczania torów @matek123
--- Koniec cytatu ---
To już się da robić i zwraca nazwę toru, tylko chciałbym, żeby była informacja przestrzenna o kierunkowości toru. :)
Joachimowicz:
--- Cytat: matek123 w 29 Stycznia 2023, 22:38:14 ---Rozumiem, że po prostu połowa układu by była na ciuchy letnie, a druga na zimowe? Jeżeli tak, to co proponujesz to bardzo mocna proteza i marnotrawstwo miejsca na teksturach. Ja kiedyś proponowałem możliwość definiowania submodelom sezonowości. Wspominałem o tym pod kątem osłon metalowych/brezentowych na pojazdy w zimę, ale przy ludzikach też by się to sprawdziło.
--- Koniec cytatu ---
Dorobić maty i zdefiniować, która tekstura ma się ładować przy jakiej porze roku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej