Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
6Dh-1
matek123:
Możesz śmiało wybrać co tam Tobie potrzeba. Niestety musisz sobie sam zaimportować podwozie, bo jak w przeglądarce eksportowałem z maxa do obj, to mi zespawało całą scenę w 1 obiekt. Proponuję bardziej przeróbkę 6Dg od robienia od zera, bo będą większe szanse, że dociągniesz do końca :) Tym bardziej, że wózki i ostoja są dość świeże. Odpal sobie jakąś 6Dg w maszynie, to zobaczysz, że podwozie jest całkiem niezłej jakości :)
Kolej_Tymek:
Dzięki wielkie. Pudło zostawię swoje chyba tylko zrobię to wcięcie przy drzwiach. Wózki oraz ostoje wezmę z tego modelu. W ogóle to jaki kolor mają światła w 6Dh? Te same co w 6Dg?
matek123:
Spoko, tylko wózków i ostoi nie bierz ode mnie, bo tam się pospawało wszystko w jedno. Zaimportuj sobie z repo t3d i tyle. W dodatku są dostępne nowe skrypty do blendera, więc nie będziesz musiał poprawiać wygładzania.
Sawi:
Niestety ale z obj nawet pomimo właściwego podziału po imporcie to zlepia w jeden obiekt. Przerabiałem to już na gagrze po przesiadce na blendera.
x_Zielu:
Pozwolę sobie zadać jedno ważne pytanie, co się stało z twoimi poprzednimi projektami, czyli kolejno: kabiną E6ACTa, kabiną SA134, kabiną Vectrona, M62BF, Skodą 163 i kabiną EU44? Tak pytam, bo mam takie podejrzenie, że ten projekt skończy się równie szybko co poprzednie, wyżej wspomniane. Moim zdaniem pierwszym błędem, który popełniasz jest to, że najpierw robisz na mniej więcej ze zdjęć i rysunków model, a dopiero potem prosisz o materiały. Powinno to się działać na odwrót, żeby to miało ręce i nogi i chociaż zbliżone wymiary i elementy do realnego pojazdu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej